ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με έναν πρωτότυπο τρόπο συστήνει στους καθηγητές να διδάξουν θρησκευτικά στα παιδιά το υπ. Παιδείας, με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε μόλις χθες. Αρωγοί των καθηγητών στη διδασκαλία του εν λόγω μαθήματος προτείνονται να είναι οι: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παντελής Θαλασσινός, Joan Osborne και Τομ Χανκς.
Φέτος θα διδαχθούν επί 50 ώρες στην Α’ Λυκείου, άλλες τόσες στην Β’ Λυκείου και περίπου τις μισές, δηλαδή 24, στην Γ’ Λυκείου.
Στα σχολεία βρίσκονται έντεκα «φάκελοι μαθητή» που αφορούν στο συγκεκριμένο μάθημα και περιέχουν «συλλογές διδακτικών υλικών, συμβατών προς την μεθοδολογία των νέων προγραμμάτων σπουδών».
Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται «διδάσκονται έννοιες όπως η πανανθρώπινη γλώσσα, που αφορούν την θρησκευτική μάθηση και που μας δίνουν την δυνατότητα να παρουσιάσουμε και να ερμηνεύσουμε την ανθρώπινη εμπειρία».
Παράλληλα, η εγκύκλιος προτείνει, να δοθεί φύλλο εργασίας στους μαθητές με στίχους του τραγουδιού «Ο Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «Ο δικός μου θεός» του Παντελή Θαλασσινού ή το «What if God was one of us» της Joan Osborne, προκειμένου οι μαθητές να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους γύρω από τον Θεό και την θρησκεία, αλλά και να δουν αποσπάσματα της ταινίας«Ο Ναυαγός» με τον Τομ Χανκς. Μεταξύ άλλων προτείνεται και το κείμενο του Χρήστου Γιανναρά «Η θρησκευτικότητα είναι φυσική ανάγκη του ανθρώπου – ανάγκη ορμέμφυτη, ενστικτώδης».
https://youtu.be/7Gx1Pv02w3Q?t=22
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Φίλης: Εφόσον η Εκκλησία διεκδικεί πολιτικό ρόλο, θα αντιμετωπιστεί πολιτικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφααση σταθμός: Αποζημίωση 16.250 ευρώ σε Έλληνες κατόχους POLO για το σκάνδαλο της Volkswagen
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παπαχριστόπουλος για αλλαγή φύλου: Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μακρόν και τα υποβρύχια, η κρίσιμη Τετάρτη της ΝΔ, οι γκάφες του Μακάριου, η διπλή παρέμβαση της Ντόρας και τι συμβαίνει με τους Ευρωπαίους εισαγγελείς
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέα μπλε τιμολόγια με προσφορές και μηδενικά πάγια- Φθηνότερες οι «Φυσικό Αέριο» και ΔΕΗ
- Οι μυστικές κουβέντες του Στάσση, ο Τζαβέλλας και οι αντιεισαγγελείς των υποκλοπών, τι θα πει η Κοβέσι στον Φλωρίδη, το «όχι» από Σταθόπουλο στην πώληση της Nova, οι νέες business του Ιβάν, τα λάθη του ΜΜ και ο Μακάριος και ο εφοπλιστής (και όχι η Βίσση) που συζητάει με την JLO
- Το ΣτΕ βάζει φρένο στην ευθύνη μελών ΔΣ και εταίρων: Γιατί το Δημόσιο δεν θα μπορεί πλέον να διεκδικεί φορολογικά χρέη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.