ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Κυριακή, στην «Allwyn Arena» ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) σε ένα ντέρμπι που τα είχε… όλα. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 90+10, ο Ολυμπιακός σε μία φάση που μελετήθηκε μέσω VAR για αρκετή ώρα, τελικά κέρδισε πέναλτι με την υπόδειξη του Ολλανδού διαιτητή, Μάκελι.
Ο Μέχντι Ταρέμι δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και έκανε το 1-1 σχεδόν με την εκπνοή. Σκορ που ήταν και το τελικό.
Λίγα λεπτά αργότερα κι αφού ο Μάριος Ηλιόπουλος τσακώθηκε και με τους διαιτητές και με τον αντιπρόεδρο των «ερυθρολεύκων», Κώστα Καράπαπα, άρχισε τις δηλώσεις. Δεν έκρυψε ούτε τον εκνευρισμό του, ούτε το τι σκεφτόταν και το πως έκρινε την κατάσταση.
Από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε έντονα παράπονα από την διαιτησία και γι’ αυτό «επικοινώνησε» επίσημα την έντονη δυσαρέσκεια της με ένα βίντεο στο οποίο σε 21 φάσεις φαίνεται πως αδικήθηκε η Ένωση σε καίρια σημεία προς όφελος του ΟΣΦΠ και κυρίως με τις μη αποβολές Ποντένσε και Ταρέμι με το σκορ στο 1-0 και την περιβόητη φάση με το πέναλτι που είδε το VAR στο 110’. Μετά από όλα αυτά, σήμερα η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Μάριου Ηλιόπουλου και της ΠΑΕ ΑΕΚ, από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ για το ξέσπασμα του μεγαλομετόχου της Ένωσης μετά τη λήξη του ντέρμπι.

Η ανακοίνωση: «Ο Υπεύθυνος Πειθαρχικής Δίωξης, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε δίωξη σε βάρος του Μάριου Ηλιόπουλου, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ και 2) ΠΑΕ ΑΕΚ, για δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις στα ΜΜΕ την 1η-2-2026, μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα της Superleague».
Κλήθηκε και σε απολογία ο Ηλιόπουλος
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League κάλεσε σε απολογία για τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής μεταξύ άλλων τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, αλλά και την ΠΑΕ. Ο λόγος;
Ως αναφέρει, «βάσει των αναφερομένων στο από 1/2/2026 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 1/2/2026 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/26/259671 από 3/2/2026 Έκθεση της Αστυνομίας”, στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ Ολυμπιακός» και «εΕπί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 10 παρ. 1 α’ ι, 11 παρ. 3, 4, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. α’, γ’, 2 α’ ιιι), 3 περ. Ι α’ ε’, 5 παρ. 1, του Π.Κ. της ΕΠΟ».
Ο Μάριος Ηλιόπουλος σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 4 που είναι στο κατηγορητήριο, κινδυνεύει με αποκλεισμό 1-3 μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους ενώ για την εξύβριση το ίδιο άρθρο προβλέπει απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικό χώρο, αποδυτήρια και γήπεδο για 2-6 μήνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λιβύη: Επιβεβαιώθηκε ότι σκότωσαν τον γιο του Καντάφι που διεκδίκησε την εξουσία
- Real Consulting: Στο 4,65% μειώθηκε το ποσοστό του Δημοσθένη Στασινόπουλου
- Δένδιας από Ουάσινγκτον: Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Η λογική της «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν βοηθάει
- ΕΧΑΕ: Απέκτησε επιπλέον 20% του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.