ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας και του ειδικού σώματος της οικονομικής αστυνομίας της χώρας πραγματοποιήθηκαν σήμερα εννέα συλλήψεις με την κατηγορία χρηματοδότησης της Χαμάς με συνολικά 7 εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, αποστέλλονταν μέσω οργανώσεων οι οποίες, επισήμως, δραστηριοποιούνταν στον τομέα του εθελοντισμού και της αποστολής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό. Κατά την σημερινή επιχείρηση συνελήφθη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιστινίων της Ιταλίας, Μοχάμαντ Χανούν.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς, το συγκεκριμένο σύστημα κεκαλυμμένης χρηματοδότησης της Χαμάς, λειτούργησε, συνολικά, για είκοσι χρόνια. H επιχείρηση συντονίσθηκε από την Εθνική Εισαγγελία κατά της Μαφίας και της Τρομοκρατίας, σε συνεργασία με την εισαγγελία της Γένοβας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Χανούν ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς και φέρεται να χρησιμοποίησε πάνω από το 70% των χρημάτων που εξασφάλισε κατά την διάρκεια εκστρατειών υπέρ του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού, για την άμεση, οικονομική στήριξη της Χαμάς ή οργανώσεων που συνδέονται έμμεσα με αυτήν.
Διαβάστε επίσης
Ζελένσκι: Η Ρωσία επιτέθηκε με 500 drones και 40 πυραύλους – Το 1/3 του Κιέβου χωρίς θέρμανση
Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισαν την αερογέφυρα στη Νίκαια και την εθνική οδό στα Μάλγαρα προς Αθήνα (upd)
Γιώργος Μαζωνάκης: Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες – «Ήταν μια χρονιά δοκιμασίας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΡΙΖΑ κατά Βούλτεψη: Όσες αθλιότητες κι αν διέπραξε κατά του Χρήστου Γιαννούλη, η αλήθεια για τη ΝΔ δεν θα κρυφτεί
- Μεγάλος σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Βίντεο
- Πότε θα γίνουν εκλογές: Τα σενάρια – έκπληξη, οι σκέψεις Μητσοτάκη και η… κυβέρνηση ειδικού σκοπού
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης νότια της Κρήτης – 209 αλλοδαποί συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνια