ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Mercedes-Benz κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 149,6 εκατ. δολαρίων με τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο υποθέσεων που αφορούν την παραποίηση μετρήσεων εκπομπών ρύπων σε οχήματα ντίζελ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς.
Ο διακανονισμός καλύπτει 48 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και το Πουέρτο Ρίκο και την Περιφέρεια της Κολούμπια. Στο πλαίσιο αυτό, η Mercedes θα καταβάλει το ποσό των 149,6 εκατ. δολαρίων, ενώ προβλέπεται και αποζημίωση ύψους 2.000 δολαρίων για επιλέξιμους ιδιοκτήτες και μισθωτές οχημάτων, μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων επισκευών που αφορούν τις εκπομπές ρύπων.
Παράλληλα, η εταιρεία δεσμεύθηκε να υιοθετήσει σειρά μέτρων συμμόρφωσης, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων πρακτικών στο μέλλον και την πλήρη ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών, σύμφωνα με τις πολιτείες που συμμετείχαν στη συμφωνία.
Όπως μεταδίδει το CNBC, οι πολιτειακές αρχές κατηγορούν τη Mercedes ότι είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό σε ντιζελοκίνητα οχήματα, το οποίο αλλοίωνε τις μετρήσεις εκπομπών κατά τη διάρκεια των επίσημων ελέγχων. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, τα οχήματα φέρονται να εξέπεμπαν ρύπους έως και 30 ή 40 φορές πάνω από τα νόμιμα όρια.
Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η Mercedes-Benz είχε ήδη συμφωνήσει να καταβάλει 2,2 δισ. δολάρια για την επίλυση έρευνας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με την παραποίηση εκπομπών ντίζελ, καθώς και για την ικανοποίηση απαιτήσεων περίπου 250.000 Αμερικανών ιδιοκτητών οχημάτων.
Διαβάστε επίσης
Πλήγμα για την Orsted, ο Τραμπ ανέστειλε την κατασκευή πέντε θαλάσσιων αιολικών πάρκων
Elvalhalcor: Γενικός Διευθυντής στη Χαλκόρ αναλαμβάνει ο Εμμανουήλ Φουντούκης
Alphabet: Εξαγορά της Intersect Power έναντι $4,75 δισ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Ζούλιας, Deux Hommes, Ιλεάνα Μακρή, Μαίρη Κατράντζου, Rianna + Nina, Zeus + Dione: Οι Έλληνες σχεδιαστές που έντυσαν την αγαπημένη Emily in Paris
- Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Σκιές και ψίθυροι για τον «fast track» διαγωνισμό για τα εκρηκτικά στο Λαύριο
- Όλγα Κεφαλογιάννη και η μόδα της Ελλάδας
- Η Ευρωπαϊκή Άμυνα ως συντελεστής ασφάλειας και ανάπτυξης