ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά από περίπου τρεις ώρες, οι αγρότες αποχώρησαν από τις σήραγγες των Τεμπών, δίνοντας εκ νέου στην κυκλοφορία τον οδικό άξονα και ολοκληρώνοντας τη διαμαρτυρία τους στο σημείο.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της κινητοποίησης, στόχος των αγροτών ήταν ο προσωρινός αποκλεισμός της κυκλοφορίας μόνο για τα φορτηγά οχήματα, επιτρέποντας τη διέλευση των ΙΧ και των λεωφορείων. Ωστόσο, στην πράξη, η κυκλοφορία διακόπηκε πλήρως.
Η Τροχαία προχώρησε στο ολικό κλείσιμο του δρόμου, εκτιμώντας ότι δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων ανάμεσα στα αγροτικά μηχανήματα. Έτσι, η κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις εκτράπηκε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για τους οδηγούς.
Νωρίτερα, πηγές της ΕΛΑΣ είχαν διευκρινίσει ότι το κλείσιμο των δρόμων δεν αποτελεί ζήτημα επιλογής αλλά αναγκαιότητα για λόγους ασφάλειας. Όπως ανέφεραν, «η παρουσία γεωργικών ελκυστήρων, σταθερών ή κινητών εμποδίων και πεζών στο οδόστρωμα δημιουργεί αντικειμενικά επικίνδυνες συνθήκες κυκλοφορίας, ανεξάρτητα από τις προθέσεις ή τις δηλώσεις οποιουδήποτε».
Υπό αυτές τις συνθήκες, η διέλευση οχημάτων εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, με την εκτροπή της κυκλοφορίας να θεωρείται μονόδρομος για την αποτροπή κινδύνων.
Διαβάστε επίσης
Ακίνητα: Ανοδικές τιμές με πιο αργό ρυθμό – Τι προβλέπεται για το 2026 από την Τράπεζα της Ελλάδος
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Αύξηση 4 – 7% στο κόστος λόγω των ανατιμήσεων στο κρέας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάριος Ηλιόπουλος: Έχω μεγάλους Στόχους, Πάθος και Όραμα για την ΑΕΚ
- Έσπασε τα 4.400 δολάρια ο χρυσός, σε νέα ιστορικά υψηλά και το ασήμι – Πού οφείλονται τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη από το 1979
- Μητσοτάκης μετά την τριμερή: Στρατηγική βαρύτητα έχει η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ
- Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Νετανιάχου – «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις Ισραήλ – Ελλάδας»