ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πλεύρης για Νίκο Παππά: Είναι ευρωβουλευτής και κρύβεται – Αυτό είναι η διαφάνεια που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τη θέση ότι προχώρησε σε χειρονομία, αλλά όχι σε γρονθοκόπημα, επανέλαβε το πρωί της Παρασκευής ο διαγραφείς από τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.
Μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως αν υπήρχε χτύπημα, αυτό θα είχε αφήσει κάποιο εμφανές σημάδι, κάτι που –όπως είπε– δεν προκύπτει.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποίησε τη φράση «κοίταξε πώς είμαι εγώ και πώς είναι αυτός», εξηγώντας πως απευθύνθηκε στην παρέα του δημοσιογράφου λέγοντας ότι, αν είχε πρόθεση να τον δείρει, θα το είχε κάνει, παραπέμποντας στη διαφορά σωματοδομής. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι μετά την υποβολή της μήνυσης παρέμεινε κανονικά στις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.
«Μετά τη μήνυση πήγα στην ολομέλεια, ψήφισα, μίλησα, έκανα προγραμματισμένες συναντήσεις και, αφού σκέφτηκα όσα συνέβησαν, επέστρεψα στο σπίτι μου στην Αθήνα. Ταξίδεψα στη Γερμανία, όπως κάνουν συχνά οι ευρωβουλευτές, και μέσω Στουτγκάρδης γύρισα στην Ελλάδα. Δεν με αναζήτησε κανείς, έφυγα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο
Ο Νίκος Παππάς δήλωσε επίσης ότι καταδικάζει ο ίδιος τη συμπεριφορά του και εξέφρασε τη μεταμέλειά του. «Ξέφυγα. Δεν με τιμά αυτό που έγινε και ζητώ συγγνώμη», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν εμφανίστηκε για να δικαιολογηθεί, αλλά για να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Όπως σημείωσε, έχει δεχθεί προκλήσεις και απειλές στο παρελθόν, ενώ ανέφερε ότι κινείται σε χώρους με νέους ανθρώπους και όχι σε «αποστειρωμένα» περιβάλλοντα.
Περιγράφοντας το περιστατικό, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση επίθεσης. Ανέφερε πως καθόταν με την παρέα του, με γυρισμένη την πλάτη, όταν ένιωσε κάποιον να τον παρασύρει, κάτι που αρχικά θεώρησε τυχαίο. Όταν ζήτησε συγγνώμη, όπως είπε, έλαβε προκλητική απάντηση, ενώ ακολούθησαν φράσεις που, κατά τον ίδιο, εκλήφθηκαν ως απειλητικές. «Τον είδα να έχει πιει και να ψάχνεται για φασαρία», υποστήριξε, λέγοντας ότι τον οδήγησε εκτός καταστήματος για να διευκρινιστεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, εκεί ειπώθηκε σχόλιο που αφορούσε προσωπικό ζήτημα υγείας, γεγονός που τον έκανε να χάσει την ψυχραιμία του. «Σήκωσα το χέρι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα ούτε του προκάλεσα σωματική βλάβη», τόνισε, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για μια στιγμιαία κίνηση. «Ένα σπρώξιμο ή ένα χαστούκι, όπως θέλετε πείτε το. Αν τον είχα χτυπήσει σοβαρά, θα υπήρχε έστω ένα σημάδι», ανέφερε, επιμένοντας πως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται.
Στη συνέχεια της αφήγησής του, είπε ότι επέστρεψε στην παρέα του και αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Κατά την έξοδο, έγινε νέος διάλογος, όπου τέθηκε το ερώτημα αν «ευρωβουλευτής δέρνει δημοσιογράφους». Τότε, όπως είπε, απάντησε εκ νέου ότι αν είχε πρόθεση να ασκήσει βία, θα το είχε κάνει, και πρότεινε να κληθεί η αστυνομία για να αξιολογήσει την κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δημοσιογράφος αποχώρησε μόνος του, ενώ αργότερα ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από παλαιότερα.
Αναφερόμενος στη μήνυση, υποστήριξε ότι αυτή κατατέθηκε το επόμενο πρωί και όχι την ίδια ημέρα, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην κατάσταση του δημοσιογράφου. Τέλος, παραδέχθηκε ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να λυθεί η παρεξήγηση. «Τον κάλεσα, μιλήσαμε λίγο, μετά μου έκλεισε το τηλέφωνο και δεν απάντησε ξανά. Σκέφτηκα ακόμη και ότι μπορεί να κάλεσα λάθος άνθρωπο», κατέληξε.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΤΑ: Τιμούν την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την ΕΛΠΙΔΑ με νέα σειρά γραμματοσήμων
- Eurobank: Στο 32,67% το ποσοστό της Fairfax, κάτω του 5% η συμμετοχή της FMR
- Πού βρισκόταν ο Νίκος Δένδιας την ώρα του «γαλάζιου επεισοδίου» στη Βουλή
- Μάρκο Ρούμπιο: Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα για μια συμφωνία για το ουκρανικό