ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε αεροδρόμιο της Βόρειας Καρολίνας, όταν μικρό αεροσκάφος τύπου Cessna C550 κατέπεσε κατά τη διαδικασία προσγείωσης, με αποτέλεσμα να αναφερθούν πολλαπλές απώλειες ανθρώπινων ζωών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός WBTV, το αεροσκάφος συνετρίβη στο Περιφερειακό Αεροδρόμιο του Statesville περίπου στις 10:15 το πρωί (τοπική ώρα). Η πρόσκρουση προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι επιβαίνοντες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον ακριβή αριθμό των επιβατών ή των θυμάτων.
BREAKING: A small aircraft has crashed at #Statesville Regional Airport north of Charlotte, North Carolina. We are working to learn more. pic.twitter.com/60i0L1bqNv
— Kaitlin Wright (@wxkaitlin) December 18, 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αριθμού ουράς, το αεροσκάφος φέρεται να ανήκει στον Γκρεγκ Μπιφλ, πρώην οδηγό αγώνων NASCAR, ο οποίος στη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του είχε καταγράψει 19 νίκες. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν ο ίδιος επέβαινε στο αεροπλάνο τη στιγμή του δυστυχήματος.
Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τον χώρο του αεροδρομίου απεικονίζουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχθεί στις φλόγες αμέσως μετά τη συντριβή. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Plane crash rocks Statesville Regional Airport in North Carolina, emergency teams rush to the crash site.
Follow Press TV on Telegram: https://t.co/h0eMpigtxM pic.twitter.com/yYbj3DX7SN
— PressTV Extra (@PresstvExtra) December 18, 2025
Το Περιφερειακό Αεροδρόμιο του Statesville βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση των αυτοκινητοδρόμων I-77 και I-40, σε απόσταση περίπου δέκα λεπτών από το κέντρο της πόλης και περίπου 40 μίλια από τη Σάρλοτ.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Κυρώσεις σε δύο δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για έρευνες σε βάρος του Ισραήλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ το 2,81% της ΕΥΔΑΠ – Πωλητής βρετανικό fund
- Cooke: Έκλεισε η συμφωνία για τα δάνεια της Avramar – Αποκτά τον έλεγχο της δραστηριότητας της στην Ελλάδα
- Ζαχαράκη για τη δημιουργία Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών: Υλοποιούμε ένα όραμα και ένα αίτημα 50 ετών
- ΣτΕ: Υποχρεωτική η επιλογή εναλλακτικού μαθήματος στα σχολεία αντί των Θρησκευτικών – «Παράνομη» η παράλειψη του Υπ. Παιδείας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.