ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ – 2%» με ημερομηνία ανάλωσης έως τις 01/01/26, συσκευασίας καθαρού βάρους 200g.
Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε. που εδρεύει στο 80ο χλμ Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου.
Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα, της Χημικής Υπηρεσίας Πειραιά, του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ όπου διαπιστώθηκε να περιέχει ναταμυκίνη, πρόσθετο του οποίου η χρήση δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Διαβάστε επίσης
Δικηγορικοί Σύλλογοι: 51 νέοι πρόεδροι στον πρώτο γύρο – Την Κυριακή οι επαναληπτικές σε 9 Συλλόγους
Rage bait: Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – Τι σημαίνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελόνι: Το να διαδηλώνεις αποτελεί δικαίωμα, το να καταστρέφεις τις πόλεις μας όχι
- Αναταραχή στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ αποπέμπει τη Ζακάρια και στηρίζει τη Σούζι Γουάιλς
- Τζον Πόλσον: Δωρεά 250 εκατ. δολαρίων στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ – Στρέφει τη φιλανθρωπική του δράση στο Ισραήλ
- Μακρόν για τα επεισόδια στη Γαλλία: «Δεν υπάρχει χώρος για βία στη Δημοκρατία μας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.