ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Diana Shipping προχώρησε σε επίσημη πρόταση εξαγοράς της Genco Shiping & Trading, της αμερικανικής εταιρίας μεταφοράς ξηρού φορτίου, προσφέροντας τίμημα με premium 15% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής εταιρίας στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή.
Η Diana κατέχει ήδη το 14,8% των μετοχή της Genco, συμμετοχή που έγινε γνωστή για πρώτη φορά τον Ιούλιο. Η επικεφαλής της Diana Σεμίραμις Παληού χαρακτήρισε την πρόταση ως μια ελκυστική ευκαιρία για τους μετόχους την Genco να εξασφαλίσουν άμεση ρευστότητα σε τιμή υψηλότερη από τα ιστορικά επίπεδα διαπραγμάτευσης της εταιρίας.
Η προσφορά των 20,60 δολαρίων ανά μετοχή υπερβαίνει την τιμή κλεισίματος των 17,88 δολαρίων και προσεγγίζει το υψηλότερο επίπεδο δεκαετίας για την μετοχή της Genco.
Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της Genco σημειώνει άνοδο κοντά στο 7% φτάνοντας στα 19,14 δολάρια στη Νέα Υόρκη.
Η Παληού υπογράμμισε ότι η ένωση των στόλων των δύο εταιριών θα ενισχύσει την κλίμακα και την ευελιξία της συνδυασμένης επιχείρησης, προσφέροντας μεγαλύτερη λειτουργική μόχλευση σε μια περίοδο που θεωρείται ευνοϊκή για την αγορά ξηρού φορτίου.
Η προφορά περιλαμβάνει premium 21% σε σχέση με την τιμή της μετοχής όταν η Diana αποκάλυψε το αρχικό ενδιαφέρον στις 17 Ιουλίου, καθώς και 23% σε σύγκριση με τον μέσο σταθμισμένο όγκο συναλλαγών των τελευταίων 30 και 90 ημέρων.
Η Genco είχε υιοθετήσει τον Οκτώβριο ένα μέτρο που απέτρεπε οποιοδήποτε μέτοχο από το 15% των μετοχών. Τον Νοέμβριο ενίσχυσε το μέτρο μειώνοντας το όριο στο 10% για τους μη ενεργητικούς επενδυτές εξαιρώντας όμως την Diana, η οποία διατήρησε το ποσοστό της. Με την Gencc να δηλώνει πως δε θα παρεμποδίσει δίκες συμφέρουσες προσφορές για τους μετόχους.
Διαβάστε επίσης
Η Atlas Maritime του Λέοντα Πατίτσα πούλησε δύο πλοία υπό ναυπήγηση
Η Μαρία Χατζημανώλη στο Λονδίνο για την γενική συνέλευση του ΙΜΟ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς θα είναι ο νέος Τειρεσίας – Το σχέδιο Ξηρουχάκη μετά το deal με την Equifax
- Χ. Χατζηχριστοδούλου (ΕΟΔΥ): Τα έργα του ΤΑΑ, οι εποχικές ιώσεις, τα fake news και οι στόχοι του 2026
- Βασίλης Σπηλιωτόπουλος: Τα πράγματα κρέμονταν από μια κλωστή
- Chanel La Pausa: H βίλα της Coco που φιλοξένησε τον Dalí και τον Churchill ανοίγει και πάλι τις πόρτες της