ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

A Jewel Made In Greece, η Πρεμιέρα της ‘ΑΡΚΑΝΤΙΑ’, ο Φεβρουάριος της Φιλανθρωπίας, Πρωτοχρονιάτικη γιορτή Danaos Shipping
Αθώα κρίθηκαν όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Dimitris C της Danaos Shipping (συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα) για την υπόθεση των 121 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκαν στο πλοίο μετά από έρευνα, στο λιμάνι Ilo του Περού.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά από τις ανακρίσεις που πραγματοποίησε ο τοπικός εισαγγελέας, παίρνοντας καταθέσεις από ορισμένα μέλη του πληρώματος, το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία, ενώ το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου, τρεις μέρες μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών.
Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η Danaos Shipping, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο πλαίσιο επιθεώρησης που διεξήγαγε η ίδια η εταιρεία, όπως είναι η πάγια πολιτική της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών.
“Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες”, εξηγεί η Danaos Shipping στην ανακοίνωσή της.
Το χρονικό της υπόθεσης
Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ilo στο νότιο Περού στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το Iquique της Χιλής. Τελικός του προορισμός ήταν ο Ισημερινός και συγκεκριμένα το Guayaquil.
Η έρευνα διεξήχθη στις 14 Σεπτεμβρίου, και στη διάρκεια αυτής εντοπίστηκαν τρεις τσάντες οι οποίες περιείχαν 121 κιλά κοκαΐνης. Η αστυνομία περισυνέλεξε πέρα από τα ναρκωτικά και 16.243 δολάρια.
Το Dimitris C έπλεε με πλήρωμα 23 ατόμων, εκ των οποίων 16 Ουκρανοί, 3 Ρώσοι και 4 από την Τανζανία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Σε νέες δικαστικές περιπέτειες η Ocean Rig
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Χωρίς εκπλήξεις τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της TEN
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Η GasLog Partners εξαγόρασε και ένατο πλοίο από τη μητρική της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεγάλου (Πειραιώς): Εκρηξη στα επιχειρηματικά δάνεια, προεγκρίσεις για στεγαστικά 50 εκατ. ευρώ
- Η μεγάλη ώρα της Metlen, γιατί είναι happy o Μεγάλου με τα δάνεια, τι παίζει με ΕΛΠΕ- Profile – Space, η εφοπλιστική συμμαχία της Λήμνου, και το εύρημα των γκάλοπ που προκαλεί φόβο
- Aegean: Τι θα φέρουν οι νέες πτήσεις προς την Ινδία – Game changer στις σχέσεις των δύο χωρών
- Καλλίνικος, Εξάρχου, Φουρλής εναντίον Σαββίδη για το Στρατόπεδο Γκόνου
