ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση 1,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Σεπτέμβριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2024, έναντι μείωσης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2024 με το 2023.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση αυτή στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
α. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 2,1%.
β. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 0,4%.
Ωστόσο, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,2% τον Σεπτέμβριο 2025 σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2025, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2024.
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,2% η ανεργία τον Σεπτέμβριο έναντι 9,7% τον αντίστοιχο μήνα το 2024
Ευρωζώνη: Στο 1,3% η ταχύτητα ανάπτυξης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. της ΕΟΚ μετά την παραίτηση Λιόλιου
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Αττική
- Γαλλία: Εκατόν σαράντα δύο προσαγωγές στο Παρίσι, εκ των οποίων 126 μετατράπηκαν σε συλλήψεις
- Δημήτρης Παπαστεργίου: Θέλουμε η Ελλάδα να έχει τον δικό της ρόλο στη διαστημική τεχνολογία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.