ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), νέες ανακοινώσεις εταιρικών κερδών και ενδείξεις προσέγγισης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.
Τα γεωπολιτικά ζητήματα και το εμπόριο βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα μπορέσουν να επιλύσουν τη συνεχιζόμενη εμπορική τους διαμάχη.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Πέμπτη στη Νότια Κορέα σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις εντάσεις στο εμπόριο — μια συνάντηση που θα μπορούσε να προσφέρει σαφήνεια και καθησυχασμό στους επενδυτές. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), καθώς ο Τραμπ συνεχίζει την περιοδεία του στην Ασία.
Οι παγκόσμιες τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άνοδο μετά την είδηση, με τις βιομηχανικές, τεχνολογικές και μεταλλευτικές μετοχές στην Ευρώπη να επωφελούνται από το θετικό κλίμα γύρω από τη συνάντηση.
Οι μετοχές της Porsche AG κατέγραψαν άνοδο 1,4% μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης κερδών τρίτου τριμήνου αργά την Παρασκευή, η οποία έδειξε ότι τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 26,9 δισεκατομμύρια ευρώ (31,3 δισ. δολάρια) κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, μειωμένα σε σχέση με τα 28,6 δισεκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Η Galp Energia κατέγραψε άνοδο 3,3%, καθώς η έκθεση κερδών τρίτου τριμήνου της πορτογαλικής ενεργειακής εταιρείας έδειξε ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά
κέρδη ανήλθαν σε 407 εκατομμύρια ευρώ κατά το τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 321 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 576,99 με άνοδο + 0.21%. Από τις μετοχές του δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η Indra Sistemas στο +7,09%, η HIAB στο +5,78% και η Sydbank στο +5,53%
Αντίθετα από τις μετοχές του δείκτη τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η Fresnillo στο -4,88%, η Sika στο -4,26% και η Kemira στο -3,79%.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο FTSE 100 έκλεισε στις 9.649,38 μονάδες με οριακή άνοδο +0,04%, στη Γερμανία ο DAX έκλεισε στις 24.308,82 μονάδες με άνοδο +0,28%, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 έκλεισε στις 8.242,06 μονάδες με άνοδο +0,20%.
Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 42.942,69 μονάδες με άλμα +1,07% και στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στις 15.994,20 μονάδες με άνοδο +0,84%.
Διαβάστε επίσης:
ΟΠΑΠ: Από 10 Νοεμβρίου η καταβολή του προσωρινού μερίσματος
Προχωρά η συμφωνία ΟΠΑΠ–Allwyn: Οριστική η έγκριση της ειδικής άδειας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης έσωσε τη ναυπηγική βιομηχανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
- IRIS: Το ελληνικό success story στις άμεσες μεταφορές – Συναλλαγές +88%, απάτη -50%
- Intertrade-Softex: «Πράσινο φως» για την ενδιάμεση χρηματοδότηση – Ένα βήμα πιο κοντά η εμβληματική επένδυση
- 28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2025: Το «Όχι» 85 χρόνια μετά