Την έναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, που είχε αποφασιστεί από τους μετόχους στις 15 Ιουλίου, γνωστοποίησε η ABAΞ με ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα προβλέπει την απόκτηση έως 5 εκατομμυρίων ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε τιμές μεταξύ 0,50 και 5 ευρώ ανά μετοχή, με διάρκεια έως τις 14 Ιουλίου 2027, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

1

H ανακοίνωση

H ΑΒΑΞ Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την έναρξη εφαρμογής και υλοποίησης του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών, όπως αποφασίσθηκε από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 15.07.2025.

Υπενθυμίζεται ότι το ως άνω Πρόγραμμα προβλέπει τη δυνατότητα αγοράς έως 5.000.000 ιδίων κοινών, ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 49 του Ν.4548/2018, όπως ισχύει.

Οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, με κατώτατη τιμή αγοράς €0,50 ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς €5,00 ανά μετοχή.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει κατ’ ανώτατο 24 μήνες από την ημερομηνία απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ήτοι μέχρι την 14.07.2027.

 

Διαβάστε επίσης 

Διαμαντής Μασούτης: Πλήρης αποτροπή αποβλήτων σε ΧΥΤΑ με ποσοστό εκτροπής 93,49%

Jefferies για Τράπεζα Πειραιώς: Νέα αύξηση στόχου στα €8,30 – Tρίμηνο με δυναμική σε δάνεια και προμήθειες

Stéphane Boujnah (CEO Euronext): Πρόσκληση στις ελληνικές ναυτιλιακές που διαπραγματεύονται στην αγορά του Όσλο να επανέλθουν στην Ελλάδα