ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Το 2025 θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία 14,6 δισ. ευρώ, εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι
Την Τρίτη (21.9.2025) εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή, προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την ενίσχυση των υπηρεσιών των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και συναφή οργανωτικά και διοικητικά ζητήματα.
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες το βράδυ (12.9.2025) και έχει ως σκοπό την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας και της στελέχωσης των υπηρεσιών των αναπτυξιακών προγραμμάτων και των φορέων που εποπτεύονται από τον αρμόδιο υπουργό για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η επιτάχυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων.
Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι: η αποσαφήνιση ζητημάτων του ν. 5140/2024 (Α’ 154) περί Νέου Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,η εισαγωγή διατάξεων για την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΑΠΔΕ), των ειδικών υπηρεσιών του ν. 4914/2022 (Α’ 61), της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Α.Ε. (ΜΟΔ Α.Ε.), της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ) και της Μονάδας Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) καη θέσπιση διατάξεων για οργανωτικά και διοικητικά ζητήματα των ειδικών Υπηρεσιών του ν. 4914/2022, της ΜΟΔ Α.Ε., των αρμόδιων υπηρεσιών για το ΑΠΔΕ και των εποπτευόμενων δημόσιων φορέων.
Διαβάστε επίσης
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,7% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ, κάτω από 12% ΠΑΣΟΚ
Πρεμιέρα για την 24ωρη λειτουργία Μετρό, Τραμ και λεωφορείων – Τα δρομολόγια
Κλειστά ακίνητα: Πώς θα βγουν στην αγορά δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ίσως είναι γκέι γι’ αυτό δεν τον ήθελε για διάδοχο ο πατέρας του, αποκαλύπτει η New York Post – Η αντίδραση του Τραμπ
- Τζιτζικώστας από Ουάσιγκτον: «Η συνέχιση της κρίσης στο Ορμούζ θα προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία»
- Χρηματιστήριο: Άργησε, αλλά… πάνω από 1% τα κέρδη στην ΠΕΙΡ – Πάνω από 2% σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ
- Profile Software: Πώς απαντά μετά από δημοσίευμα περί νέας εξαγοράς εταιρείας στο εξωτερικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.