ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανάκληση των αδειών εισόδου του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και των αξιωματούχων της Παλαιστινιακής Αρχής, με σκοπό τη ματαίωση της συμμετοχής τους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, «συνιστά απαράδεκτη και άδικη ενέργεια, εντελώς αντίθετη τόσο στο διεθνές αίτημα για ειρήνη στη Γάζα όσο και στους ίδιους τους καταστατικούς σκοπούς του Οργανισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δ. Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.
«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι αμερικανική Αρχή, αλλά διεθνής οργανισμός η λειτουργία του οποίου δεν μπορεί να παρεμποδίζεται ή να περιορίζεται με κριτήριο τις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ. Ο ΟΗΕ έχει αναλάβει εδώ και δεκαετίες ιδιαίτερο ρόλο στην προσπάθεια επίλυσης του Παλαιστινιακού Ζητήματος, με την προώθηση της λύσης των δύο κρατών, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού, της μονής δίκαιης και βιώσιμης λύσης για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής», συνεχίζει.
*Η σημερινή απόφαση απειλεί αφενός να πλήξει την πρωτοβουλία πολλών κρατών να αναγνωρίσουν Κράτος της Παλαιστίνης και αφετέρου να απομειώσει το κύρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ως της νόμιμης και διεθνώς αναγνωρισμένης εκπροσώπησης του παλαιστινιακού λαού, που εδώ και δεκατίες διατηρεί επίσημη θέση παρατηρητή στον ΟΗΕ. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή κομβική κατά την οποία όλοι -και ιδίως οι ΗΠΑ- θα έπρεπε να ενεργούν προς την κατεύθυνση του τερματισμού της εθνοκάθαρσης και της έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.
«Η Ελλάδα ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οφείλει να λάβει διακριτή θέση υπέρ της ανεμπόδιστης και ελεύθερης συμμετοχής όλων στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, ιδίως στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία στην Παλαιστίνη και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή», καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Δολοφονήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Αντρέι Παρούμπι
Πλεύρης από Κω: «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εφαρμόζουμε νέο μεταναστευτικό δόγμα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόσα χρήματα κέρδισε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο NBA πριν επιστρέψει στην Ελλάδα – mononewsTV
- Ναυτιλιακό συνέδριο Ύδρας: Δημόσιος διάλογος για το πλοίο του μέλλοντος, η πυρηνική ενέργεια και η τεχνητή νοημοσύνη
- Φωτιά στη Φοινικιά Ηρακλείου Κρήτης – Σηκώθηκε ένα ελικόπτερο
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εντοπίστηκε και θα καταθέσει ο οδηγός ταξί που τον πήγε στο ιατρείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.