ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μ. Παπαδάκης: Το λιμάνι του Ηρακλείου και η επιστημονική προσέγγιση της ανόδου της θάλασσας στο Αιγαίο
Το Λιμάνι Ηρακλείου υποδέχθηκε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MS Allura της Oceania Cruises, σηματοδοτώντας την παρθενική του προσέγγιση στην Κρήτη και ενισχύοντας τον στρατηγικό ρόλο του Ηρακλείου στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας.
Με χωρητικότητα περίπου 1.200 επιβατών, το Allura αποτελεί το νέο στολίδι του στόλου της Oceania Cruises, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας και αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.
Η άφιξή του στο Ηράκλειο αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των κορυφαίων cruise lines στις υποδομές και τις δυνατότητες του λιμανιού, το οποίο εξελίσσεται σταθερά σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου.
Στο πλαίσιο της παράδοσης, πραγματοποιήθηκε επάνω στο πλοίο η καθιερωμένη τελετή ανταλλαγής πλακετών. Ο Καπετάνιος του πλοίου κ. Lujak Leo Deck υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, αποτελούμενη από την Υπεύθυνη Κρουαζιέρας κ. Κυριακή Καμπανά και τον Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Καρούζο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και εκφράστηκε η αμοιβαία πρόθεση για στενότερη συνεργασία στο μέλλον.
Η πρώτη προσέγγιση του Allura έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική πορεία ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο. Ο ΟΛΗ επενδύει σε καινοτόμες υποδομές, βιώσιμες πρακτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει τον πολιτιστικό πλούτο της Κρήτης με την ασφάλεια και την άνεση ενός σύγχρονου λιμανιού.
Η στρατηγική αυτή τοποθετεί το Λιμάνι Ηρακλείου στην πρώτη γραμμή των επιλογών των διεθνών cruise operators, ενισχύοντας την τουριστική ταυτότητα της πόλης και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική οικονομία.
Διαβάστε επίσης:
Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Κύθνο
Ενισχύεται η συνεργασία στον ναυπηγικό τομέα μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας
Xclusiv: Αυξήθηκαν οι ναύλοι στον Ατλαντικό από 19.000 δολάρια σε 36.000 δολάρια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πισπιρίγκου: Θα περάσει από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας για να ξεκινήσει διαδικασίες για αποφυλάκιση (Βίντεο)
- Πάνος Καμμένος: Απαντά στον Αντώνη Σαμαρά για τη Chevron – «Ο πρώην πρωθυπουργός που παρέδωσε την χώρα στις Βρυξέλλες άνευ όρων»
- Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι: Θέλω ο πόλεμος στην Ουκρανία να λήξει μέσα σε ένα μήνα
- Stellantis: Απομειώσεις και EV έφεραν ζημιές $1,6 δισ. το β’ εξάμηνο του 2025 – Αναθεώρηση σχεδίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.