ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σειρά σοβαρών περιστατικών πυρκαγιών που σημειώθηκαν το 2025 σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων, στον Ινδικό Ωκεανό, στη Βόρεια Θάλασσα, στη Μάγχη, στην Ερυθρά Θάλασσα και στη Δυτική Αφρική, επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη ναυτιλία και τους κινδύνους που προκύπτουν από τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων, Παύλος Ξηραδάκης, τόνισε ότι η νέα πραγματικότητα καταρρίπτει τη λανθασμένη εντύπωση πως τα δεξαμενόπλοια πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι εξ ορισμού τα πιο επικίνδυνα.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη τα ελληνικά λιμάνια -πολλά εκ των οποίων στερούνται ακόμη και βασικού δικτύου πυρόσβεσης- να θωρακιστούν μέσω Κανονισμών ρυμούλκησης που θα διασφαλίζουν τη χρήση ρυμουλκών με πιστοποιημένη ικανότητα πυρόσβεσης, ικανών να αντιμετωπίσουν άμεσα τέτοια συμβάντα, προστατεύοντας ζωές, περιβάλλον, πλοία και λιμενικές εγκαταστάσεις.
Διαβάστε επίσης:
Σητεία: Απομάκρυνση του ημιβυθισμένου «Mn Kostas» ζήτησε το Λιμενικό
Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»: Διάθεση Ιματισμού σε όποιον έχει ανάγκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη που κατηγορείται για τον εμπρησμό – Δηλώνει αθώα
- Δήμας: Η Ελλάδα επενδύει σε υποδομές αεροναυτιλίας την επόμενη δεκαετία
- Δημοσκόπηση Alco: Ανεβαίνει στο 24,6% η ΝΔ, ενισχύεται και η ΕΛΑΣ με 15,3% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ αλλά πέφτει
- Euronext: Ανανεώνουν την «ψήφο εμπιστοσύνης» οι ξένοι οίκοι – Ισχυρό παραμένει το story των ελληνικών μετοχών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.