ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Δαμασκό να αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα, ώστε να επέλθει αποκλιμάκωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τάμι Μπρους, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και ντόπιων Δρούζων μαχητών στην πόλη αυτή.
Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
«Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση να αποσύρει τον στρατό της προκειμένου να επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση», είπε η Μπρους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Την ίδια ώρα, η Συρία, με επιστολή της προς τα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «το συντομότερο δυνατόν» για να συζητηθούν «οι συνέπειες της ισραηλινής επιθετικότητας στο συριακό έδαφος».
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Κατάρριψη πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ιράκ: Δεύτερη επίθεση σε πετρελαιοπηγή από μη επανδρωμένο σκάφος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ασιατικές μετοχές: Περιορισμένη άνοδος με φόντο την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – Πιέσεις σε ενέργεια και επιφυλακτικότητα στις αγορές
- Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο: Άλμα έως 11% μετά το μπλόκο στο Ορμούζ – Σφίγγει η αγορά LNG
- ΗΠΑ: Η επιχείρηση των Αμερικανών πεζοναυτών στο ιρανικό πλοίο
- Ιράν: «Κόκκινη γραμμή» ο Λίβανος και τα παγωμένα assets – Προειδοποιήσεις προς ΗΠΑ και Ισραήλ για συνέπειες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.