ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες τεχνικές δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις και αναστάτωση στους λογιστές και φοροτεχνικούς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πλατφόρμα αδυνατεί να αντέξει τον αυξημένο φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να αναγκάζονται να εργάζονται μεταμεσονύχτιες ώρες για να καταφέρουν να υποβάλουν τις δηλώσεις.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς για πρώτη φορά οι δηλώσεις των επαγγελματιών είναι «κλειδωμένες» με τα δεδομένα του συστήματος myDATA, καθιστώντας οποιαδήποτε διόρθωση εξαιρετικά χρονοβόρα. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απαιτείται έως και 2 ημέρες για να καταχωρηθούν οι αλλαγές και να υποβληθούν οι δηλώσεις.
Ως αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει άμεσα την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Ιουλίου 2025, σημειώνοντας ότι η πληρωμή της πρώτης δόσης στις 31 Ιουλίου δεν θα προκαλέσει δημοσιονομικό πρόβλημα.
Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της λειτουργίας του φορολογικού συστήματος, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία και αξιοπρέπεια των επαγγελματιών του κλάδου.
Διαβάστε επίσης
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από ώρα σε ώρα η μεταφορά της σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Συνάντηση με τον CEO της Nvidia με επίκεντρο τους ελέγχους των εξαγωγών
- Κωστής Χατζηδάκης: Δεν αργεί η ανακοίνωση των μέτρων για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας
- Γουίτκοφ και Κούσνερ ενημέρωσαν τον Τραμπ για τις συνομιλίες τους με τον Πούτιν
- BofA: Το εντυπωσιακό ράλι του S&P 500 θα «ξεφουσκώσει» το 2026