ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά η απεργία στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο λιμάνι της Ραφήνας – Επιμένουν τα σωματεία
Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις για τη νησιωτικότητα και την ενίσχυση της ακτοπλοΐας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να το ξαναπώ για μια ακόμη φορά σήμερα: 300 εκατομμύρια ευρώ για εκσυγχρονισμό και ναυπήγηση νέων πλοίων, αν είναι δυνατόν σε ελληνικά ναυπηγεία, πράσινων πλοίων και πιο ασφαλών ακτοπλοϊκών πλοίων. Το έργο αφορά όλα: παντόφλες, ημερόπλοια, τα μεγάλα τα ακτοπλοϊκά πλοία. Δίνεται ένα jump start, προκειμένου να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν».
Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόσβασης των νησιωτών σε σύγχρονες, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές, λέγοντας: «Έπρεπε να ανακουφίσουμε τους πολλούς και να δώσουμε στήριξη σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν σε ό,τι πιο όμορφο έχουμε – τα ελληνικά νησιά. Θέλουμε και οι Έλληνες να μπορούν ταυτόχρονα και παράλληλα, όπως και οι τουρίστες μας, να απολαμβάνουν τα νησιά μας». «Και δίνονται και άλλα 28 εκατομμύρια ευρώ για τις ναυτικές ακαδημίες μας, γιατί θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά – και να παροτρύνω την ελληνική οικογένεια – να ξαναστείλει τα παιδιά της στη ναυτιλία».
Συνοψίζοντας τη συμβολή του νησιωτικού χώρου στο εθνικό προϊόν, επεσήμανε: «Μας δίνουν πρωτογενή παραγωγή, μας δίνουν υπερπλεόνασμα στον τουρισμό, μας δίνουν ΦΠΑ από τις υπηρεσίες και μας δίνουν και έσοδα από το real estate. Αυτά τα τέσσερα – η ναυτιλία, ο τουρισμός, το real estate και οι υπηρεσίες, δηλαδή CTC και υπηρεσίες γύρω γύρω από αυτό – είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας και αυτό που δίνει έσοδα στην ελληνική κοινωνία και στον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα, αυτά έχουμε χρέος τα προστατεύουμε».
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!
https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρίν Λεπέν: Έρχεται η ώρα της κρίσης στο εφετείο – Παίζεται η υποψηφιότητά της για το 2027
- «La Casa de NN Hellas»: Πώς η Μιχάλη βγάζει super κέρδη από τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα
- ΣΤΑΣΥ: Προσλήψεις σε Μετρό και Τραμ – Ανοίγουν 59 μόνιμες θέσεις, ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση
- Μύκονος: Αλλοδαπός θα «πλημμύριζε» το νησί με ναρκωτικά – Συνελήφθη με φιξάκια κοκαΐνης, κεταμίνης, κάνναβη και μανιτάρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.