ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελληνικό ναυλωμένο πλοίο τύπου suezmax εξερράγη έπειτα από πρόβλημα που προέκυψε στο μηχανοστάσιο, σύμφωνα με το Tradewinds και το Reuters. Ο διαχειριστής του δήλωσε ότι προκλήθηκαν ζημιές στο τάνκερ, ενώ μίλησε για χτύπημα από νάρκες (limpet mine). Πρόκειται για πλοίο συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.
Το Vilamoura (159.000 dwt, ναυπηγημένο το 2011), υπέστη ζημιές περίπου 12 ώρες μετά την αναχώρησή του από το λιβυκό λιμάνι της Ζουεϊτίνα την Παρασκευή, όπου είχε φορτώσει 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου με προορισμό το Γιβραλτάρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας TMS Tankers.
Το τάνκερ οδηγείται με τη βοήθεια ρυμουλκών νότια της Ελλάδας, ενώ δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή διαρροή πετρελαίου στην περιοχή, μεταδίδει το Reuters.
Διαβάστε επίσης:
Στέφανος Γκίκας: Εργαζόμαστε συστηματικά για την θεσμική αναγνώριση της έννοιας της Νησιωτικότητας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος κοντά στη Σιδώνα
- Wall Street: Τέταρτη συνεχόμενη πτώση για τον S&P 500 αναμένοντας τις κρίσιμες ανακοινώσεις της Nvidia
- Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση επέτρεψε σε ισχυρά ολιγοπώλια να βγάζουν υπερκέρδη εις βάρος του καταναλωτή
- ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει συντριπτικά υπέρ της δημοσιοποίησης των αρχείων Έπσταϊν