ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπέρ της στάσης αναμονής σε ό,τι αφορά την επιτοκιακή πολιτική της Federal Reserve, ετέθη εκ νέου ο Τζερόμ Πάουελ, τη Τετάρτη μιλώντας στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος των δασμών στον πληθωρισμό παραμένει ερώτημα.
Συγκεκριμένα, ο Πάουελ, αναφερόμενος στον αντίκτυπο που ενδεχομένως θα έχουν οι δασμοί στις τιμές, επεσήμανε ότι η Fed θα είναι πιθανότατα πιο διστακτική για μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.
Ο πρόεδρος της Fed τόνισε ότι η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ακόμη δυσκολίες με τον καθορισμό των επιπτώσεων στον πληθωρισμό.
“Το ερώτημα είναι ‘ποιος θα πληρώσει για τους δασμούς;” είπε και συνέχισε: “Σε τι βαθμό θα αποτυπωθούν στον πληθωρισμό. Και ειλικρινά, είναι πολύ δύσκολο να το προβλέψουμε εκ των προτέρων”.
Την περασμένη εβδομάδα, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα επιτόκια, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για μείωση του δανειακού κόστους.
Πάντως, ο Πάουελ σημείωσε ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις του Τραμπ για μείωση των επιτοκίων δεν επηρεάζουν την πολιτική της Fed.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Σε χαμηλό 7μήνου οι αγορές νέων κατοικιών – Βουτιά 13,7% στις πωλήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Θα βγάλει διάγγελμα ο Χαμενεΐ σε λίγα λεπτά
- Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα
- Reuters: Νεκροί ο Υπ. Άμυνας και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
- Θρίλερ με τον Αλί Χαμενεΐ: Σκοτώθηκε ή κρύβεται μετά τα πλήγματα στην Τεχεράνη – Τι λένε Ιράν και Ισραήλ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.