ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο σύστημα ενημέρωσης δικηγόρων μέσω SMS για ορισμό δικασίμου και έκδοση αποφάσεων
Την πρότασή της για τις ακραίες συμπεριφορές δικηγόρων κατά τη διάρκεια δίκης θα καταθέσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε ανακοίνωσή τους οι δικαστές διευκρινίζουν:
Οι Δικαστικές Ενώσεις έχουν συνταγματική κατοχύρωση, εκπροσωπούν τους φορείς της τρίτης πολιτειακής λειτουργίας και ο χαρακτηρισμός τους ως “σωματείων” υπονομεύει το κύρος τους.
Οι Δικαστικές Ενώσεις ασφαλώς και δεν ασκούν πειθαρχικό έλεγχο σε δικαστικούς λειτουργούς καθώς τέτοια αρμοδιότητα αναγνωρίζεται στην επιθεώρηση των δικαστηρίων. Μπορούν ωστόσο και το έχουν κάνει πολλές φορές, να τοποθετούνται απέναντι σε συμπεριφορές μελών τους ή άλλων φορέων εξουσίας.
Μεθαύριο θα καταθέσουμε την πρόταση μας όπως είχαμε δεσμευτεί από την προηγούμενη εβδομάδα πάνω στο ζήτημα των ακραίων συμπεριφορών δικηγόρων κατά την διάρκεια μιας δίκης. Η πρόταση μας αυτή δεν πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο συγκρούσεων που μπορούν να αποπροσανατολίσουν από την ουσία. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και σε ανταλλαγή απόψεων, όχι όμως στην βάση των εκατέρωθεν αντεγκλήσεων και συμψηφισμών που δεν οδηγούν πουθενά.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσανγκπένγκ Τσάο: Ο κινέζος δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Binance που έλαβε χάρη από τον Τραμπ χωρίς να τον γνωρίζει
- 10 χρόνια Mononews – πάντα talk of the town
- Cheval Blanc: Η ιστορία του αγαπημένου ξενοδοχείου του ζεύγους Κούστα και η αναζήτηση της τελειότητας
- Τι πέτυχε η Ελλάδα στην P-TEC, το LNG, οι γεωτρήσεις και το ακριβό ρεύμα