ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τον συνταγματικό του ρόλο, οφείλει να λαμβάνει, ανεξαρτήτως συγκυρίας, όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών. Και αυτό πράττει.
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο και σε απάντηση ερωτημάτων δημοσιογράφων σχετικά με τη σύσκεψη την Τετάρτη 18 Ιουνίου.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έχει προτάξει τη δημιουργία θόλου άμυνας της χώρας, πολλαπλών επιπέδων και με αντιβαλλιστικές δυνατότητες, με την ανάληψη σχεδόν των καθηκόντων του.
Η δημιουργία αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, προκειμένου η χώρα να μπορεί να αντιμετωπίσει σύγχρονες μορφές απειλών, αποτελεί μέρος της ολιστικής προσέγγισης με την επωνυμία «Ασπίδα του Αχιλλέα», η οποία ήδη υλοποιείται στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», μετά την έγκριση της Νέας Δομής Δυνάμεων και του 12ετούς Εξοπλιστικού Προγράμματος από τη Βουλή και το ΚΥΣΕΑ.
Οι μετακινήσεις συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων βρίσκονται προφανώς εκτός του πλαισίου της δημόσιας συζήτησης, καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης:
Shell: Προειδοποιεί για ισχυρό σοκ στο παγκόσμιο εμπόριο αν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ
Ισραήλ- Ιράν: Τουλάχιστον 32 τραυματίες στο Ισραήλ από τα ιρανικά πλήγματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- LVMH-Kering: Μετά από δεκαετίες επιθετικών εξαγορών, «ξεφορτώνουν» brands από το χαρτοφυλάκιό τους
- Μπορεί να βγει το σπίτι μου σε πλειστηριασμό χωρίς να το γνωρίζω; Τα «παραθυράκια» στην επίδοση και η άμυνα του οφειλέτη
- Κόκκινα Τιμολόγια Ρεύματος: Τι προσφέρουν στον καταναλωτή και τι φέρνουν στον ανταγωνισμό
- Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΒΙΟ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΧΑ, ΙΝΤΚΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ
