ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Αυξημένα επίπεδα απειλών» για την εβραϊκή κοινότητα στη Γερμανία λόγω της κλιμάκωσης στην αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν βλέπει ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού Φέλιξ Κλάιν.
Μιλώντας το Σάββατο στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Κλάιν προειδοποιεί ότι «όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, πάντοτε όταν εντείνονται οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή ενεργοποιείται ένας μηχανισμός, ο οποίος καθιστά τον εβραϊκό πληθυσμό στη Γερμανία συλλογικά υπεύθυνο για τις πράξεις της ισραηλινής κυβέρνησης».
Πρόκειται για έναν μηχανισμό «που λειτουργεί ως μπούμερανγκ για ολόκληρη την κοινωνία» εκτιμά ο Φέλιξ Κλάιν.
Την ίδια στιγμή, στο ανατολικογερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Θουριγγίας η Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο αντισημιτικών επιθέσεων. Η εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας είναι σήμερα η τρίτη σε μέγεθος σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε προηγούμενη συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke ο Κλάιν είχε προτείνει μία πιο αυστηρή νομοθεσία, που θα ποινικοποιεί ακόμη και απλές «εκδηλώσεις συμπάθειας» για ξένες παραστρατιωτικές ομάδες. Σε γενικές γραμμές πάντως, ο εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εκτιμά ότι «έχουν επιτευχθεί πολλά» στην προσπάθεια για καταπολέμηση του αντισημιτισμού στη Γερμανία.
Ντόμπριντ: «Είμαστε προετοιμασμένοι»
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η τριήμερη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών των κρατιδίων στο Μπρεμερχάφεν της βόρειας Γερμανίας υπό την αιγίδα του νέου ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.
Ο ίδιος ο Ντόμπριντ, ηγετικό στέλεχος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και υπέρμαχος μίας αυστηρής πολιτικής σε θέματα μετανάστευσης και δημόσιας τάξης, προανήγγειλε την ενίσχυση των μέτρων για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας, αν και τόνισε ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες» για επικείμενες επιθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι γερμανικές αρχές είναι «καλά προετοιμασμένες», ξεκαθαρίζει ο Ντόμπριντ. Οι τοπικοί υπουργοί Εσωτερικών από τα κρατίδια της Βαυαρίας και του Αμβούργου αναφέρουν ότι έχουν ήδη ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο.
Πηγή: Deutsche Welle
Διαβάστε επίσης:
Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική συνομιλία με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ – «Bαθιά ανησυχία για το Μεσανατολικό»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Φωτιά» οι τιμές για την αγορά ακινήτου στην Αττική: Πόσα ενοίκια χρειάζονται για την αγορά σπιτιού
- Βάντεφουλ: «Συμφέρον μας να είναι ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ, αλλά είναι νωρίς για συμφωνίες με κράτη του Κόλπου και το Ιράν
- «Πριν έρθει η Λευτεριά»: Ένα βιωματικό οδοιπορικό στην Ελληνική Επανάσταση
- Νέα «καρφιά» Ανδρουλάκη: Το κίνημα δεν χωρίζεται σε παρατάξεις ή «τιμάρια»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.