ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διστακτική εμφανίζεται πλέον η Frontline, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης πετρελαιοφόρων στον κόσμο, σχετικά με την προσφορά των πλοίων της για τη μεταφορά φορτίων από τον Περσικό Κόλπο, μετά από τις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο Ιράν.
«Είμαστε πολύ πιο διστακτικοί στις προσφορές μας», δήλωσε τηλεφωνικά ο Λαρς Μπάρσταντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης της Frontline.
Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες λειτουργούν τα πλοία τους, αν και η εταιρεία είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τα δεξαμενόπλοια στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωθώντας την Τεχεράνη να ορκιστεί αντίποινα.
Πριν από τα χτυπήματα, οι δυτικές ναυτικές δυνάμεις είχαν προειδοποιήσει την εμπορική ναυτιλία στην περιοχή για αυξημένους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής γύρω από το ζωτικής σημασίας στενό του Ορμούζ, ένα σημείο συμφόρησης για μεγάλες ποσότητες πετρελαίου παγκοσμίως.
Ο Μπάρσταντ δήλωσε ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση που θα διατάρασσε τις ροές πετρελαίου του Ιράν θα ήταν καλή για εταιρείες όπως η δική του, επειδή τα βαρέλια της Τεχεράνης μετακινούνται με πλοία που έχουν υποστεί κυρώσεις.
Εάν τα βαρέλια αντικατάστασης προέρχονταν από χώρες που δεν έχουν υποστεί κυρώσεις, αυτό θα ενίσχυε τη ζήτηση για τα λεγόμενα συμμορφούμενα πλοία όπως αυτά της Frontline, τόνισε.
Δήλωσε ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς μετά τις επιθέσεις για να έχει γίνει ένας υπολογισμός του κινδύνου που διατρέχουν οι εταιρείες.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της Frontline σημείωνε άνοδο την Παρασκευή στο Όσλο, φτάνοντας έως και 7,9% κάποια στιγμή.
Διαβάστε επίσης:
Χ. Φαφαλιός (Committee): Να μειωθεί η γραφειοκρατία ώστε να γίνει ελκυστικό το ελληνικό νηολόγιο
The Times of Israel: Γιατί το Ισραήλ επιτέθηκε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
ΙΑΕΑ: Καμία αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στην ιρανική πυρηνική εγκατάσταση Νατάνζ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Υψηλά πρόστιμα έως και €5 εκατ. για φαινόμενα αισχροκέρδειας – Οι διεθνείς εξελίξεις επηρεάζουν και την οικονομία
- ΗΠΑ: Δημοσίευσαν τις ταυτότητες των έξι Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ
- Χρυσοχοΐδης: Νέο σχέδιο με 150 αστυνομικούς στους δρόμους για το κυκλοφοριακό – Σύντομα τα πρόστιμα από τις «έξυπνες κάμερες»
- Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι στην αγορά εργασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.