ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βρετανία θα τερματίσει τη χρήση ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές το 2029, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς, σε μια κίνηση που θα εξοικονομήσει 1 δισεκατομμύριο λίρες ετησίως.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες αιτούντες άσυλο φτάνουν στις νότιες ακτές της Αγγλίας, κάνοντας το πέρασμα της Μάγχης. Οι αιτούντες άσυλο στεγάζονται κυρίως σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Το κόστος αυτής της στέγασης για την κυβέρνηση ανήλθε σε 3,1 δισεκατομμύρια λίρες το 2023-24.
«Θα τερματίσουμε τη δαπανηρή χρήση ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο κατά τη διάρκεια αυτής της Βουλής», δήλωσε η Ριβς σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, παρουσιάζοντας τα σχέδια δαπανών για τα επόμενα χρόνια.
Το αυξανόμενο κόστος στέγασης, ο αντίκτυπος στον τουρισμό και η αντίθεση ορισμένων ντόπιων για την παρουσία αιτούντων άσυλο στις κοινότητές τους, έχουν καταστήσει τη χρήση ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο φλέγον ζήτημα στη χώρα.
Το Εργατικό κόμμα της Ριβς είχε δεσμευτεί να τερματίσει τη χρήση ξενοδοχείων για άσυλο πριν από τις γενικές εκλογές του περασμένου έτους για να εξοικονομήσει «δισεκατομμύρια λίρες», αλλά δεν είχε πει μέχρι πότε θα το έκανε.
Η χρήση ξενοδοχείων θα τερματιστεί με περισσότερη χρηματοδότηση για τη μείωση των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου, την εκδίκαση περισσότερων υποθέσεων εφέσεων και την επιστροφή όσων δεν είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στη Βρετανία, συμπλήρωσε η υπουργός Οικονομικών.
Διαβάστε επίσης:
Λέβ Σλόσμπεργκ: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό τέθηκε ο πολιτικός της αντιπολίτευσης της Ρωσίας
Πολάκης προς Τσίπρα: Άμεσα και όχι σε ορίζοντα πενταετίας η προοδευτική λύση
Γάζα: Ισραηλινά πυρά προκάλεσαν τον θάνατο 41 Παλαιστίνιων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός: Ο καθηγητής Αποστολος Βανταράκης απαντά σε 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.