ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πετρέλαιο συνέχισε τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δημιούργησε ελπίδες για μείωση των παγκόσμιων εντάσεων.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Ιουλίου, αυξήθηκε 1,1% και έκλεισε στα 65,29 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, στην υψηλότερη τιμή από τις αρχές Απριλίου. Την περασμένη εβδομάδα είχε σημειώσει άνοδο 6,2%.
Το Brent παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 0,9% και έκλεισε στα 67,04 δολάρια το βαρέλι.
Διαπραγματευτές από τις ΗΠΑ και την Κίνα πραγματοποιούσαν συνομιλίες στο Λονδίνο τη Δευτέρα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών, οι οποίες έχουν αναστατώσει τις αγορές φέτος.
Οι διαχειριστές εμπορευμάτων, οι οποίοι μπορούν να εντείνουν την ανοδική ορμή των τιμών, ρευστοποίησαν τις θέσεις short και διατήρησαν ουδέτερη στάση στο WTI τη Δευτέρα, σε σύγκριση με το 64% short στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Bridgeton Research Group. Μια άνοδος της τάξης του 3% έως 4% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών θα μπορούσε να οδηγήσει τα επενδυτικά κεφάλαια σε καθαρά ανοδικές θέσεις για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, πρόσθεσε η εταιρεία.
Παράλληλα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ δήλωσε ότι ταχέως αυξανόμενα αποθέματα ουρανίου του Ιράν δεν μπορούν να αγνοηθούν ενόψει μιας κρίσιμης συνάντησης αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη. Οι έμποροι παρακολουθούν στενά την πρόοδο των συνομιλιών για τα πυρηνικά μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, καθώς τυχόν πισωγυρίσματα ενδέχεται να περιορίσουν τις ροές από το μέλος του OPEC.
Το πετρέλαιο έχει ανακάμψει μετά τη βουτιά στις αρχές του έτους, η οποία οφειλόταν στην αύξηση της παραγωγής από τον OPEC+ και τις ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω των δασμολογικών πολιτικών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, με την κορύφωση της καλοκαιρινής ζήτησης να πλησιάζει, οι αγορές φαίνονται πλέον πιο σφιχτές.
Τα κοντινότερα συμβόλαια αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται πάνω από 1 δολάριο υψηλότερα από εκείνα του επόμενου μήνα, ένδειξη περιορισμένων βραχυπρόθεσμων προμηθειών.
Διαβάστε επίσης
Το ιστιοφόρο Madleen οδηγήθηκε στο λιμάνι Ασντόντ
Σέινμπαουμ: Καταδικάζει τη βία στις διαδηλώσεις και ζητεί σεβασμό στην “αξιοπρέπεια”
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι «μπλε φάκελοι» του ΥΠΕΘΟΟ: Ιδιωτικοποιήσεις και φορολογικές μεταρρυθμίσεις στο προσκήνιο για το 2026
- Τα σήματα Λαγκάρντ για επιτόκια και ευρώ – Τι ειπώθηκε στο παρασκήνιο της ΕΚΤ
- Η ελληνική αγορά fast food σε τροχιά αλλαγών – Τα επιχειρηματικά σχέδια των εταιρειών
- Αλέξανδρος Κίκιζας στο My Story: Η ιστορία των ζυμαρικών Melissa από το μπακάλικο στη Λένορμαν στην επέκταση σε 45 και πλέον χώρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.