ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συζητείται και ψηφίζεται σήμερα (29/5) στην Ολομέλεια η “Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του έργου της μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο”.
Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υπέρ της κύρωσης τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για τη τελική τους στάση στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, τα πρώτα τμήματα βρίσκονται σε φάση κατασκευής, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027, ενώ τα υπόλοιπα προγραμματίζονται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τις προκαθορισμένες ημερομηνίες, με την πλήρη λειτουργία του ΒΟΑΚ μήκους περίπου 300 χιλιομέτρων να αναμένεται εντός των επόμενων ετών.
Διαβάστε επίσης:
ΣτΕ: Άκυρες οι εκλογές στο ΑΠΘ λόγω παραβίασης της νομοθεσίας – Δεν κατεβαίνει ξανά ο Φειδάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Quest: EBITDA 100 εκατομμυρίων και επέκταση στις λευκές συσκευές το πλάνο Φέσσα
- Ιωάννινα – Κακαβιά: Προχωρούν οι μελέτες για τον αυτοκινητόδρομο – Πότε ξεκινάει τα έργα η ΑΒΑΞ
- Ελβετικό φράγκο: Το παρασκήνιο της ρύθμισης και το «κούρεμα» έως 25%
- Ο ανασχηματισμός στο Μαξίμου, το παρασκήνιο για το καλώδιο, η συγχώρεση του Δαμιανού, η πρόκληση των Τούρκων κι ένα hot πολιτικό quiz
