ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απότομο γύρισμα στις αγορές μετά τις απειλές Τραμπ για επιβολή 50% δασμών από 1 Ιουνίου στην Ευρώπη. Αυτή την ώρα ο ΓΔ του ΧΑ υποχωρεί στις 1.790 μονάδες στο -2,64% και συναλλαγές στα 120 εκατ. ευρώ.
Μετά τις 3 το μεσημέρι παρατηρήθηκε πτώση -6,00% στην Alpha bank, -5,00% στην Εθνική Τράπεζα ,-4,00% στην Eurobank και -4,2 στην Πειραιώς.
Η πτώση έχει επηρεάσει και τα υπόλοιπα blue chips με τον ΟΠΑΠ να έχει πτώση 2,00%, την METLEN -3,7%, τον TITAN -1,8%, τον ΑΔΜΗΕ -2,00%, Aegean -3,4% και ΔΕΗ -2,5%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η πτώση ήταν αιφνιδιαστική αλλά καλοδεχούμενη καθώς το χρηματιστήριο έχει γράψει άνοδο άπνευστη σε υψηλά 15 ετών.
Ωστόσο, η σημερινή ημέρα είχε την ιδιαιτερότητα της απότομης αλλαγής λόγω των ανακοινώσεων Τραμπ. Ο γενικός δείκτης έφτασε στις 1837 μονάδες και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έπεσε κάτω από τις 1.790 μονάδες.
Στα 150 εκατ. ο τζίρος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ΔΕΗ στην 90η ΔΕΘ Ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, τεχνολογίας και συνδεσιμότητας
- Ατύχημα στο Athens Flying Week: Επεσε αεροσκάφος Phanton κατά τη διάρκεια επίδειξης
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για τους πολίτες και τη χώρα από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο
- Νίκη Κεραμέως: Μείωση του χρόνου απονομής κύριας σύνταξης από 500 σε 42 ημέρες – Ολοκληρώνεται η ψηφιοποίηση 53 εκ. καρτελών ενσήμων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.