ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Aναβάθμισαν την απόφασή τους για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε ελκυστική oι αναλυτές της Morgan Stanley, σημειώνοντας ότι ο κλάδος έχει περισσότερα περιθώρια ανόδου, ακόμη και μετά το ράλι σε υψηλό 17 ετών.
«Με τους κινδύνους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη να υποχωρήσουν, αποκτήσουμε την πεποίθηση ότι η απότομη αύξηση των δόσεων θα διατηρηθεί και η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους που επαναλήφθηκαν το 2026», έγραψαν οι αναλυτές με τον επικεφαλής του Αλβάρο Σερράνο, σε σημείωμα. τους.
Παρά το ράλι του κλάδου, οι τράπεζες διαπραγματεύονται μόνο με εννέα φορές τα κέρδη – μια έκπτωση 41% σε σχέση με την ευρύτερη αγορά – αφήνοντας «περαιτέρω περιθώριο για επαναξιολόγηση» , ανέφεραν.
Ο δείκτης Stoxx 600 Banks Index έχει σημειώσει άλλο 31% φέτος, και καθιστώντας την ομάδα με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη αναφοράς.
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν επωφεληθεί από τα ισχυρά κέρδη, τις γενναίες επαναγορές μετοχών και τα μαζικά σχέδια δημόσιων δαπανών που πιθανότατα θα διατηρήσουν τα επιτόκια σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.
Οι πιθανές συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στον κλάδο έχουν επίσης βοηθήσει.

Ο Σερράνο ανέφερε ότι οι τιμές στόχοι της ομάδας του για τις ευρωπαϊκές τράπεζες συνεπάγονται περιθώρια ανόδου 15% κατά μέσο όρο, καθιστώντας τον τομέα «μια ελκυστική επιλογή σε μια αγορά όπου οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley βλέπουν περιορισμένο περιθώριο ανόδου» μόλις 3%.
Οι τράπεζες της περιοχής θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν το χάσμα αποτίμησης με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ, έγραψαν.
Η Morgan Stanley έρχεται να προστεθεί στους αναλυτές της JPMorgan Chase και της Goldman Sachs, οι οποίοι είναι επίσης αισιόδοξοι για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley ανέδειξαν τις Commerzbank, Lloyds Banking Group, Banco Santander και Societe Generale ως τις κορυφαίες επιλογές τους.
Οι ABN Amro Bank NV, AIB Group Plc και Bank of Ireland Group Plc αναβαθμίστηκαν σε equalweight από underweight στο πλαίσιο της έκθεσης της Τετάρτης. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley αναβάθμισαν επίσης την απόφασή τους για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε overweight.
Διαβάστε επίσης:
Scope: Περίοδος αναζωογόνησης για τις ελληνικές τράπεζες – Πώς σχολιάζει ανάπτυξη και οικονομία
Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές υπό τον φόβο επίθεσης του Ισραήλ σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Iolcos Hellenic Maritime Enterprises: Ο Ανδρέας Πετράκης ο ιδρυτής και ο Θέμης Πετράκης ο διάδοχος
- Μάντσεστερ Σίτι – Αρσεναλ: Το ματς που κρίνει τίτλο και αλλάζει ισορροπίες στην Premier League
- Το νέο γήπεδο των 121 εκατ. ευρώ στη Βενετία και αλλάζει το μέλλον της Βενέτσια
- Quest: Πώς κινήθηκαν τα μεγάλα brands Apple-Xiaomi και οι προοπτικές για το 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.