ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με μικρές απώλειες έκλεισαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τις νέες πληροφορίες για την εξέλιξη των συνομιλιών των ΗΠΑ με το Ιράν, τη συνομιλία Τραμπ-Πούτιν αλλά και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ από τον οίκο Moody’s.
Το Ιράν δήλωσε πως οι συνομιλίες για τα πυρηνικά δεν θα οδηγήσουν πουθενά εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να επιμείνουν στο να σταματήσει η Τεχεράνη τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου.
Παράλληλα, οι έμποροι είδαν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο πρόεδρο να δηλώνει πως οι προσπάθειες για την εκεχειρία βρίσκονται σε σωστό δρόμο και πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το Κίεβο.
Τέλος, πίεση άσκησε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ από τη Moody΄ς σε Aaa1.
Σε αυτό το κλίμα το Brent Ιουλίου υποχώρησε 20 σεντς στα 65,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,1% φθάνοντας στα 62,52 δολάρια το βαρέλι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οριστικός ανάδοχος στα δύο μεγάλα αρδευτικά έργα σε Ξάνθη και Λασίθι
- Η μηχανή παραγωγής χρημάτων Τραμπ: Πώς μέσα σε 4 μήνες διπλασιάστηκε η περιουσία της οικογένειας
- Αντί να τελειώσουν ο ένας τον άλλο, όπως θέλουν, τελειώνουν το ίδιο το άθλημα
- Η ΕΚΤ προχωράει σε νέα μείωση επιτοκίων – Για πολλούς θα είναι και η τελευταία του καλοκαιριού
