ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου (signature event) της προεδρίας, που ασκεί κατά το μήνα Μάιο του 2025 στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως εκλεγμένο μη μόνιμο μέλος του οργάνου, για τη θαλάσσια ασφάλεια αναμένεται να προεδρεύσει μεθαύριο Τρίτη 20 Μαΐου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε εθνική παρέμβαση κατά την οποία θα αναδείξει τις απειλές για τη θαλάσσια ασφάλεια και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, αλλά και τη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας για τη διεθνή ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια και τον ρόλο της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι δυνατότητα παρεμβάσεων έχουν όχι μόνο τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά το σύνολο των μελών του ΟΗΕ που ενδιαφέρονται να παρέμβουν.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν και διεθνείς φορείς, ενώ θα ξεκινήσει με εισηγήσεις ομιλητών, μεταξύ των οποίων ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού και άλλοι.
Διαβάστε επίσης:
Πάπας Λέων ΙΔ’: Με επέλεξαν χωρίς να έχω καμία αξία, είμαι αδελφός και υπηρέτης σας
Μητσοτάκης για Κλαυδία: «Μίλησε για τον ξεριζωμό, και το έκανε με σεβασμό και δύναμη»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Καρούζος: Τι σημαίνει η Κοινωνική Συμφωνία για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
- Νέα θεσμική αρχιτεκτονική για τις Συλλογικές Συμβάσεις: Νέοι κανόνες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
- Καιρός: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι – Πού χτυπάει η κακοκαιρία Adel
- Εθνική Ασφαλιστική: Ποια στελέχη της Πειραιώς μπαίνουν στο ΔΣ – Aβέβαιο το μέλλον Ζαρκαλή