ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Space Hellas ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της άμυνας, με τρία νέα αναπτυξιακά έργα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (European Defence Fund – EDF), στα οποία η συνεισφορά της είναι εστιασμένη στο πεδίο της κυβερνοάμυνας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Space Hellas:
-Το έργο CITADEL Range, προϋπολογισμού €60εκ., αναπτύσσει μια πανευρωπαϊκή συνεργιστική υποδομή για ασκήσεις κυβερνοάμυνας (Cyber Ranges). Η Space Hellas, ως Digital Integrator, συμμετέχει με βασικό ρόλο στο έργο, επικεφαλής του Integration & Prototyping activity.
-Το έργο 5G COMPAD 2.0, προϋπολογισμού €38εκ., αναπτύσσει ένα καινοτόμο ετερογενές σύστημα επικοινωνιών για στρατιωτική χρήση, βασισμένο σε πολλαπλά
πρωτόκολλα, πολιτικά (όπως το 5G) αλλά και στρατιωτικά, με συνδυασμό επίγειων και δορυφορικών ζεύξεων και δυναμικό διαμοιρασμό φάσματος. H Space Hellas συνεισφέρει με καινοτόμους μηχανισμούς κυβερνοασφάλειας που διασφαλίζουν την εμπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των επικοινωνιών.
-Τέλος, το έργο NEREUS, προϋπολογισμού €64εκ., αναπτύσσει ένα σύστημα συστημάτων (System of Systems, SoS) για θαλάσσιες επιχειρήσεις (naval combat), ανθεκτικό σε πολλαπλές επιθέσεις και αποτελούμενο από σύνθετες ετερογενείς υποδομές. Η Space Hellas, σε συνεργασία με τη Naval Group, συνεισφέρει στον
τομέα της ασφάλειας πληροφοριών, αναπτύσσοντας σχετικές τεχνικές για την αξιολόγηση κινδύνων (Asset Intelligence & Risk Management Component).
Τα έργα αυτά προστίθενται στο ήδη πλούσιο χαρτοφυλάκιο της Space Hellas στον τομέα της κυβερνοάμυνας, που αριθμεί πλέον 10 έργα σε ένα σύνολο 21 ενεργών έργων στην ευρύτερη περιοχή της κυβερνοασφάλειας, γεγονός που εδραιώνει την τεχνογνωσία, την ανταγωνιστικότητα και τις διεθνείς συνεργασίες της εταιρείας στον χώρο.
Η εταιρεία Εκφράζει τις θερμές μας ευχαριστίες στους εταίρους και τους συνεργάτες της και προσβλέπει στην επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων για την Άμυνα με
σημαντική ελληνική, προστιθέμενη αξία.
Διαβάστε επίσης
Eurobank: Στα 314 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρων στο πρώτο τρίμηνο
Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων 381 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο σε επίπεδο ομίλου
Viohalco: Με ποια προϊόντα δραστηριοποιείται στην αμυντική βιομηχανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Στα 86 δολάρια ξανά το Brent μετά τα νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν – Φόβοι για επιστροφή στα 100 δολάρια
- Αυξήθηκε η διέλευση πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν από τον αμερικανικό αποκλεισμό – Επιμένει η ανησυχία στις αγορές
- Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή: «Θα χτυπήσουμε σκληρά αν δεν επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις», απειλεί ο Τραμπ – Ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις
- 22 αεροδρόμια: Αγκάθι για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών αεροσκαφών ο διαγωνισμός
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.