ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Με το σημερινό κόστος ενέργειας υπονομεύεται ο πρωτογενής τομέας σε όλη τη χώρα. Θέση μας είναι η κάρτα αγροτικού πετρελαίου ώστε να μπορεί από την αντλία να υπάρχει επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για να διευκολύνουμε τον αγρότη» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επισκέφθηκε λίγο πριν το μεσημέρι τον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου όπου συζήτησε με τους παραγωγούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως σχετίζονται με το υψηλό κόστος ενέργειας και την καθυστέρηση αναθεώρησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που σήμερα δεν καλύπτει τις καταστροφές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
«Για εμάς, δίκαιη πράσινη μετάβαση είναι κάθε συνεταιρισμός και κάθε παραγωγός να μπορεί να παράξει τη δική του ενέργεια για να έχει χαμηλό κόστος παραγωγής για τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως για το ΠΑΣΟΚ είναι προτεραιότητα η περιφερειακή ανάπτυξη καθώς είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, ενώ επανέλαβε εμφατικά ότι «πρέπει να δοθεί άμεσα λύση σχετικά με το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα», σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ενώ είχαν οικόπεδα, βρέθηκαν με αγροτεμάχια. «Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό της σημερινής κυβέρνησης Άμεσα θα πάρουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να διορθωθεί αυτή η αδικία» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Από την πλευρά του ο Ιωάννης Κράβαρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς έθεσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προβλήματα όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, το ενεργειακό και τις αδειοδοτήσεις.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- OpenAI – AMD: Συμφωνία δεκάδων δισ. δολαριών
- Κεφαλογιάννης: Η ανθεκτικότητα δεν είναι θεωρία, είναι σχέδιο, συνεργασία και δράση σε κάθε επίπεδο
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Εγκαινιάστηκε ο νέος παιδικός σταθμός στην Κάσο – Δέσμευση για κοινωνική συνοχή
- Ευρωαγορές: Αρνητικά πρόσημα λόγω της πολιτικής αστάθειας στη Γαλλία – Πτώση -1,36% ο CAC 40
