ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H super Metlen και η αγωνία, τα 1,6 ευρώ της Intralot, τα περίεργα της Goldman Sachs, το αντίο στον Πανάρα, τo γκολ της Βρεττού, οι νέες business Μπάκου – Καϋμενάκη και ο Γεράρδος στο My Story
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒΕ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νίκο Ανδρουλάκη, μετά από αίτημα του τελευταίου, με αφορμή την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ. Στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν επίσης οι: Kουκουλόπουλος Πάρης, βουλευτής Κοζάνης, Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Μανιάτης Γιάννης, ευρωβουλευτής & επικεφαλής ευρωομάδας, Διαμαντοπούλου Άννα, υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού, Θρασκιά Ράνια, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Παραστατίδης Στέφανος, βουλευτής Κιλκίς, Παππάς Πέτρος, βουλευτής Κιλκίς και Γάτσιος Κωσταντίνος, γραμματέας τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης και τα μέλη της Διοίκησης του ΣΕΒΕ παρουσίασαν στον κ. Ανδρουλάκη τη συνολική εξαιρετική πορεία των ελληνικών εξαγωγών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις στη διατήρηση και αύξηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους.
Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για τις επιπτώσεις των δασμών των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές και ιδίως στις ελληνικές εξαγωγές. Οι Έλληνες εξαγωγείς παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, με τις άμεσες επιπτώσεις να αφορούν συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας. Ο ΣΕΒΕ προσδοκά σε μία αποτελεσματική διαπραγμάτευση και σε κάθε περίπτωση βρίσκεται κοντά στους εξαγωγείς και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε το αποτύπωμα της επιβολής δασμών να έχει τις μικρότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία και την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.
Διαβάστε επίσης
Τσιόδρας προς Κομισιόν: Να αυξηθεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τη δημόσια διοίκηση στην ΕΕ
Πέντε συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Σπείρα πουλούσε νοθευμένο λάδι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- THE DOLLI: Η Αθήνα με μια νέα ματιά και την εκλεκτή αισθητική της Pauline Karpidas
- H «άγνωστη» τουρκική πρόκληση στο Αγαθονήσι, το Top Secret της Κίμπερλι, ο ελληνικός σκέτος του Χασάπη και ο Φραπές και η «κόμισσα» Ματσούκα
- Ιωάννα Μαρινοπούλου: Η ξανθιά καλλονή, ο έρωτας κι ο γάμος με τον Πάνο Μαρινόπουλο και η νέα ζωή με τον Ferragamo
- Προϋπολογισμός 2026: Tο τίμημα της χαμένης δεκαετίας