ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ΙΚΑ εξακολουθεί να προκαλεί ζημιές ακόμα στα κρατικά έσοδα. Αυτό καταδεικνύουν οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν μόνο σε τρία υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ σε Αιγάλεω, Πάτρα και Βόλο και οι οποίοι κατέδειξαν ζημιά για το ΕΦΚΑ ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Αιγάλεω, όπου σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ εκτιμάται ότι η οικονομική ζημία του Ταμείου ανέρχεται σε περίπου 450.000 ευρώ.
Τουλάχιστον 100.000 ευρώ ήταν η λεία ενός μόνο υπαλλήλου στην Πάτρα, ο οποίος παρείχε ακόμη και επίδομα τοκετού σε άνδρες, ενώ ζημία τουλάχιστον 450.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα αναδείξει η παρέμβαση στο υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ στον Βόλο, έπειτα από έλεγχο σε πληρωμές παροχών.
Μάλιστα, οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι προκύπτει και ταμειακό έλλειμμα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.
Η διοίκηση του Ταμείου προτίθεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση ότι θα αναδείξουν μεγαλύτερες εστίες διαφθοράς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντοκουμέντο από τον Κορυδαλλό: Τι συνέβη λίγο μετά τους πυροβολισμούς (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα των καναλαρχών να μην υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Καμπανάκι» από την JP Morgan: 4ο μνημόνιο αν η Ελλάδα δεν βγει ξανά και ξανά στις αγορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιλτιάδης Μαρινάκης: Στη λίστα των FΤ με τους κληρονόμους δισεκατομμυριούχων που χαράζουν τη δική τους πορεία
- «Η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ: Αποτροπή μέσω μιας Συμμαχίας Ετοιμότητας»
- SpaceX: Η IPO που έγραψε ιστορία και η απότομη προσγείωση – Πόσο αξίζει τελικά η εταιρεία του Έλον Μασκ;
- GOAT με αριθμούς: Ο Μέσι κυνηγά επίδοση που δεν έχει πετύχει ποτέ κανείς σε Μουντιάλ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.