ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Xclusiv: Η αύξηση του στόλου κατά 4,9% το 2027 εξισορροπείται από τον γερασμένο στόλο μεταφοράς ξηρού φορτίου
Στην εβδομαδιαία επισκόπηση του, ο ναυλομεσιτικός οίκος Xclusiv, αναφέρει ότι κατά τον μήνα Μάρτιο, οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούσαν συνολικά 604 ποντοπόρα πλοία.
Αναλυτικότερα, κατασκευάζουν 169 φορτηγά πλοία, που αντιπροσωπεύουν το 13% του παγκόσμιου ordebook, 292 δεξαμενόπλοια, που αντιστοιχεί στο 25%, 45 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που είναι μόνο το 5% των υπό κατασκευή πλοίων, 48 πλοία μεταφοράς LNG, που αντιστοιχεί στο 14% και 50 πλοία μεταφοράς LPG, που αντιπροσωπεύει το 15% των υπό ναυπήγηση πλοίων αυτής της κατηγορίας.
Σε όλο τον κόσμο ναυπηγούνται 3.378 πλοία, ενώ οι πλοιοκτήτες από διάφορες χώρες, πλην των Ελλήνων, ναυπηγούν 1.166 φορτηγά πλοία, 878 τάνκερ, 786 πλοία μεταφοράς κοντέινερ, 294 LNG και 254 LPG.
Διαβάστε επίσης:
Αυξήθηκε η διακίνηση κοντέινερ και επιβατών στα Ιταλικά λιμάνια
Motor Oil: Πώς η θυγατρική της ΕΝΔΙΑΛΕ έχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ στην συλλογή αποβλήτων λιπαντικών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κοζάνη για το νέο επενδυτικό πλάνο της ΔΕΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βυθίστηκε το Royad Mammadov στην Μαύρη Θάλασσα – 2 νεκροί ναυτικοί, σώο το υπόλοιπο πλήρωμα
- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πότε στο κέντρο σήμερα από την επίσκεψη Ρούμπιο – Τι γίνεται με το Μετρό
- WSJ: Συναγερμός για το γαλλικό χρέος – Δανείζεται ακριβότερα από Ελλάδα και Ιταλία
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 101 δολάρια το Brent – Αυξάνονται οι ροές από τα Στενά του Ορμούζ παρά τις επιθέσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.