Σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε ότι νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή να αναλάβει ο μέχρι σήμερα δεύτερος υπαρχηγός Τρύφων Κοντιζάς.
Όπως διέρρευσε ήταν από χθες έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα και εκκρεμούσαν οι σχετικές υπογραφές. Το πιθανότερο η σχετική ανακοίνωση να γίνει σήμερα.
Ο Τρύφων Κοντιζάς γεννήθηκε στη Σύρο το έτος 1970. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Το 1995 εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος, από την οποία αποφοίτησε το 1997 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια, αποφοίτησε το 2007 από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, υπηρέτησε ως Κυβερνήτης, στο Περιπολικό Πλοίο Λιμενικού Σώματος (Π.Π.Λ.Σ.) 030 και ως Τμηματάρχης σε διάφορες υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Επιχειρησιακών Μέσων και Ειδικών Μονάδων, η Διεύθυνση Ασφάλειας, η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.
Επιπρόσθετα, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά από την πρώιμη φάση προετοιμασίας έως την επιτυχή ολοκλήρωση των σχεδίων ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, υπηρέτησε ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο κατά της Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών (EMSC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Europol (2015-2018).
Έχει διατελέσει Κεντρικός Λιμενάρχης Λαυρίου τα έτη 2019 – 2020 και ακολούθως ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων. Το Νοέμβριο του 2020 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. και τον Απρίλιο του 2022,τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας & Αστυνόμευσης. Τον Μάρτιο του 2023 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. Εν συνεχεία με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στις 13 Μαρτίου 2024 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και επελέγη για τη θέση του νεότερου Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε θεματικά αντικείμενα εθνικής ασφάλειας και πληροφοριών στην περιοχή της Μεσογείου, αντιτρομοκρατίας, σχεδιασμού επιχειρήσεων, διαχείρισης και ανάλυσης πληροφοριών και προστασίας ευαίσθητων στόχων. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική Γλώσσα.
Διαβάστε επίσης:
Χρέη προς την Εφορία: Παγώνουν τα επιτόκια στις ρυθμίσεις οφειλών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ε. Αγαπηδάκη: Πώς η τεχνολογία «κλειδώνει» την πρόληψη στα παιδιά – Το σχέδιο για το Doom Scrolling και τη «φτώχεια της περιόδου»
- Metlen: Μέχρι το τέλος του 2026 έτοιμες και οι έξι μοναδες στο Βόλο
- Ψηλά την ατζέντα η διαστημική στρατηγική – Εκτοξεύονται νέοι δορυφόροι, εντείνονται οι επενδύσεις
- Πλαίσιο: Νέα επένδυση 68 εκατ. ευρώ στα πρότυπα της Amazon
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.