ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί ο Μητσοτάκης παγώνει τον ανασχηματισμό και δεν προχωρά σε πρόωρες εκλογές – Οι 5 λόγοι πίσω από το «όχι» σε πρόωρες κάλπες
Η πιο κρίσιμη μέρα του ανασχηματισμού φαίνεται πως είναι η Πέμπτη αφού αναμένεται να επιλεγεί ο νέος υπουργός Οικονομικών που θα ξεκλειδώσει και τις τελευταίες αλλαγές στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Στόχος είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν τις επόμενες ώρες αν και κάποιοι επιμένουν πως ο ανασχηματισμός μπορεί να γίνει τελικά και μέσα στο σαββατοκύριακο.
Όσον αφορά το υπουργείο Οικονομικών φαβορί τις τελευταίες ώρες είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ τα ονόματα του Θόδωρου Σκυλακάκη και εσχάτως του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση είναι πάντα πάνω στο τραπέζι. Σε περίπτωση όμως που γίνει η έκπληξη με εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος τότε ισχυρές πιθανότητες έχει η υποδιοικήτρια της τράπεζας της Ελλάδας Χριστιάνα Παπακωνσταντίνου.
Υποδομών
Για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται πως κερδίζει έδαφος ο Νότης Μηταράκης ενώ έχουν ακουστεί τα ονόματα του Θάνου Πλεύρη και τις τελευταίες ώρες του Μάκη Βορίδη.
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έχει κλειδώσει για την νέα θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών όπου θα έχει όλες τις αρμοδιότητες για τις μεταφορές στο ενιαίο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Καραμπόλες
Στην περίπτωση που μετακινηθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης η Σοφία Ζαχαράκη μπορεί να πάει στο Παιδείας αν και κάποιοι κάνουν λόγο για τον Χρήστο Δημα και στην θέση της Σοφίας Ζαχαράκη στο Οικογένειας να πάει η Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Παντως υπάρχει και ένα σενάριο για μετακίνηση της Σοφίας Ζαχαράκη στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ειδικά στην περίπτωση που ο Χρήστος Δημας πάει στο Παιδείας ενώ για μια θέση στο Ψηφιακής ακούγεται και ο Γιώργος Στύλιος.
Στο υπουργείο Ενέργειας όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως οδεύει ο Σταύρος Παπασταύρου που επιστρέφει στην κυβέρνηση.
Στο υπουργείο Μετανάστευσης όπου όλα δείχνουν πως αποχωρεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπάρχουν πληροφορίες για τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη ή του Κώστα Σκρέκα αν και κάποιοι υποστήριζαν πως θα μπορούσε να πάει εκεί ο Αδωνις Γεωργιάδης. Οι υποστηρικτές αυτής της πρότασης συνδύαζαν μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην περίπτωση που προωθούνταν με ενισχυμένες αρμοδιότητες στο Υγείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Αλλά αυτό ήταν ένα σενάριο που είχε συζητηθεί μετά τις εκλογές του 2023 ενώ και ο Αδωνις Γεωργιάδης όπως όλα δείχνουν συνεχίζει κανονικά στο Υγείας.
Στο Ναυτιλίας όπου ο Χρήστος Στυλιανίδης αποχωρεί οι πληροφορίες κάνουν λογο για μετακίνηση του Βασίλη Κικίλια.
Στην θέση του Βασίλη Κικίλια στο Πολιτικής Προστασίας ακούγεται έντονα τόσο ο Θάνος Πλεύρης όσο και ο Κώστας Σκρέκας.
Αναβάθμιση
Την ίδια ώρα φαίνεται πως θα αναβαθμιστούν οι υφυπουργοί Χρήστος Δημας και Γιώργος Κώτσηρας ενώ θα αξιοποιηθούν μια σειρά από από γαλάζιοι βουλευτές. Μεταξύ άλλων ο Κώστας Βλάσσης, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Χρήστος Μπουκώρος, η Άννα Ευθυμίου, ο Λάκης Βασιλειάδης, η Μίκα Ιατρίδη, ο Φώντας Μπαραλιάκος, η Άννα Καραμανλή και ο Μακάριος Λαζαρίδης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ο πόλεμος θα τελειώσει εντός εβδομάδων, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΝ – Ήγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα (upd)
- Τσαγγάρη: Το 98% των πρατηρίων καυσίμων έχει προσαρμοστεί στο πλαφόν
- Η Γυναίκα στο επίκεντρο του αύριο: Ολα όσα είπαν Παύλος Μαρινάκης, Νατάσσα Κιουρκατιώτη και Νατάσσα Σίμου
- Φιντάν: Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν – Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.