ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διπλασίασε την Τρίτη τους προβλεπόμενους δασμούς σε όλα τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Καναδά, με τους δασμούς πλέον να ανέρχονται στο 50%, ως απάντηση στην επαρχία του Οντάριο που επέβαλε δασμούς 25% στην ηλεκτρική ενέργεια που εισάγεται από τις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Truth Social, ανέφερε ότι έδωσε εντολή στον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου να επιβάλει επιπλέον δασμούς 25% στα προϊόντα αυτά από το πρωί της Τετάρτης.
«Επίσης, ο Καναδάς πρέπει να ακυρώσει τους δασμούς 250% έως 390% σε διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρείται εξωφρενικός. Σύντομα θα κηρύξω εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ηλεκτρική ενέργεια στην απειλούμενη περιοχή», έγραψε ο Τραμπ.
Απείλησε επίσης ότι θα αυξήσει “σημαντικά” τους δασμούς στα αυτοκίνητα που έρχονται στις ΗΠΑ στις 2 Απριλίου εάν η γειτονική χώρα δεν προχωρήσει σε άρση δασμών.
Διαβάστε επίσης:
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη καλείται να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της..σήμερα
Άβαξ: Μετά το κλείσιμο το placement, για 6 – 6,5 εκατ. μετοχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Washington Post: Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, αν και γνωρίζει ότι τους στέλνει σε μαζική σφαγή!
- Ακρίτας: Αίτημα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή «Etalia B» με την EOS Group
- Τσελίκ: «Πηγή αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο η συνεργασία Ελληνοκυπρίων–Ισραήλ» – Αιχμές για τη στρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.