ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία επιθυμεί να δει μια «ενωμένη και φιλική Συρία», καθώς η αστάθεια στη χώρα θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, τόνισε σήμερα το Κρεμλίνο.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των νέων ισλαμιστών ηγετών της χώρας έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, κυρίως αμάχους. Η Μόσχα ήταν ένας σημαντικός υποστηρικτής του Άσαντ, ο οποίος κατέφυγε στη Ρωσία τον Δεκέμβριο μετά την ανατροπή του. Παράλληλα, όπως σημειώνει το Reuters, η Ρωσία διαθέτει δύο στρατηγικά σημαντικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, τις οποίες ελπίζει να διατηρήσει μετά την πτώση του Άσαντ.
«Είναι μια πολύ εκρηκτική περιοχή και, φυσικά… η αποσταθεροποίηση ή η αποσύνθεση μιας από τις χώρες της περιοχής μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή συνολικά. Ως εκ τούτου, θέλουμε να δούμε τη Συρία ενωμένη, ευημερούσα, αναπτυσσόμενη και φιλική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Όπως ανέφερε ακόμα, η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες για την κατάσταση στη Συρία.
Διαβάστε επίσης:
Η «όαση» της κληρονόμου του οίκου Gucci στην Καλιφόρνια ενοικιάζεται προς 28.000 δολάρια τον μήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Τι βλέπει το Millennium και βγήκε short – Τα σίγουρα στοιχήματα που πήρε σε Metlen και Motor Oil
- Μεγάλου (Πειραιώς): Το ιστορικό ρεκόρ χορηγήσεων, το σχέδιο για το μέρισμα και η Εθνική Ασφαλιστική
- Σκλαβενίτης: Ανοίγει μεγάλο σούπερ μάρκετ σε κτίριο που ανήκει στον Mr Βίκος
- Προοδευτική: Στα δικαστήρια η μάχη των μετόχων για την αλλαγή Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.