ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο της ΕΛΠΙΔΑΣ, Bvlgari και Kessaris στην Αθήνα, Art Fair Μουσείο ILIAS LALAOUNIS, κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Mara Karetsos, το Λονδίνο στηρίζει την Axion Hellas και η Περιπέτεια και τα παραμύθια της
Ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο οργάνωσε για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα, τη δύναμη και την κομψότητά τους μέσα από την τέχνη του κοσμήματος.

Με την ωραία ανοιξιάτικη λιακάδα πλήθος φίλων του Μουσείου έσπευσε να απολαύσει το διήμερο με τις μοναδικές εκδηλώσεις που άρχιζαν από ένα Pop Up με δημιουργίες από 22 σχεδιαστές που τιμούσαν την γυναίκα.
Ο ειδικός Γιάννης Τσαλαπάτης μοιράστηκε τα μυστικά των τεχνικών κατασκευής των ελληνικών παραδοσιακών κοσμημάτων, αλλά και την προσπάθεια αναδημιουργίας τους σήμερα με την παρουσίαση ομιλία με θέμα ‘Ελληνικά Παραδοσιακά Κοσμήματα’.
Πολλές ήταν οι τυχερές φίλες του Μουσείου που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την in-house jeweller του Ζωντανού Εργαστηρίου Μεταλλοτεχνίας, Άλκηστη Παπαγιάννη και να παρακολουθήσουν βήμα προς βήμα μια επίδειξη τεχνικών, εμπνευσμένων από τα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

Είχε όμως και Παιδικό Εργαστήριο για παιδιά 7-13 ετών με θέμα ‘Ο Μαγικός Κόσμος των Παπουτσιών’ με την σχεδιάστρια υποδημάτων Ξένια Σολωμού που μαζί με την Ιωάννα Βλάχου έδειξαν τις βασικές τεχνικές κατασκευής χειροποίητων παπουτσιών.
Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν η επίδειξη από μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων που ήλθαν από πολλές διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές και καταχειροκροτήθηκαν από τις παρεβρισκόμενες φίλες του Μουσείου.


Διαβάστε επίσης:
Ράνια Ιωαννίδου: Ρώμας, Χατζησοφιά, Μπιμπίλας παρόντες στο τελευταίο αντίο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- NATO: Δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν μπορεί να πλήξει ευρωπαϊκές πόλεις
- Έγκλημα στην Καρδίτσα: 17χρονος και 16χρονος ομολόγησαν τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή
- Γαλλία-Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι – Η ακροδεξιά έχασε στις μάχες στην Τουλόν και την Μασσαλία
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Η επίσημη ανακοίνωση του Star μετά τη σύλληψή του – Tι θα γίνει με το Cash or Trash
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.