ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετικές κρίνονται οι πλέον των τεσσεράμισι ωρών συνομιλίες στο Ριάντ ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ταμείου επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ενώ Κρεμλίνο και την Ουάσινγκτον να επιβεβαιώνουν ότι ολοκληρώθηκαν.
Παράλληλα, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές «πήγαν καλά». «Ήταν μια σοβαρή συζήτηση για όλα τα ζητήματα», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ την επόμενη εβδομάδα. Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για τη συνάντησή τους».
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «συμφωνήσαμε οι διαπραγματευτές να συζητήσουν για την Ουκρανία. Ο Πούτιν θα αποφασίσει πότε θα αρχίσουν οι επαφές με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία».
Από αμερικανικής πλευράς, στη διαπραγματευτική ομάδα συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Ρούμπιο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Μάικ Γουόλτς και ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ.
Ο Γουίτκοφ είναι ένας δισεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης και προσωπικός φίλος του Τραμπ και έχει ήδη βρεθεί στο επίκεντρο διεθνών συνομιλιών από τότε που ο Τραμπ κέρδισε τις; προεδρικές εκλογές – νωρίτερα αυτόν τον μήνα συναντήθηκε με τον Πούτιν για ένα διαφορετικό θέμα.
Από τη ρωσική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ. Τόσο ο Λαβρόφ όσο και ο Ουσακόφ είναι πολύ έμπειροι διπλωμάτες με πολλά χρόνια στο πλευρό του Πούτιν, βοηθώντας τον να εφαρμόσει τη ρωσική εξωτερική πολιτική.
Διαβάστε επίσης:
Τράπεζα Πειραιώς: Ενισχυμένη η αβεβαιότητα λόγω της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ
Μαρινάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράψτε τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο – Προέβη σε «αντιδημοκρατικό παραλήρημα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης για τραγωδία στην Χίο: ΜΚΟ προσπάθησε να καθοδηγήσει οικογένεια μεταναστών να καταγγείλει το λιμενικό
- Pandora: Το ακριβό ασήμι απειλεί τις πωλήσεις – Φρένο στις επαναγορές μετοχών
- ΗΠΑ: Κατάσχεσαν 70.000 δολάρια από κινεζικό πλοίο επειδή δεν το δήλωσε ο πλοίαρχος
- Χατζηδάκης για νομοσχέδιο κατά της γραφειοκρατίας: «Με τις 14 παρεμβάσεις θα σταματήσουν οι ιστορίες καθημερινής τρέλας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.