ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Group ξεπέρασαν τις προσδοκίες στο τρίτο τρίμηνο χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αφρική.
Τα οργανικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 5,2% στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2025, ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Νιούμπερι της Αγγλίας, την Τρίτη. Oι εκτιμήσεις των αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg έκαναν λόγο για μέση αύξηση 4,21$.
Παράλληλα η εταιρεία επαναβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.
«Αυτό οφείλεται στην ενίσχυση της ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ισχυρές επιδόσεις στην Τουρκία και την Αφρική», ανέφερε στην ανακοίνωση η διευθύνουσα σύμβουλος της Vodafone, Margherita Della Valle.
Η Della Valle αγωνίζεται ακόμη να δώσει ώθηση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας παρά την υλοποίηση πολλών εκ των βασικών τμημάτων του σχεδίου της για την ανάκαμψη.
Πούλησε επιχειρήσεις που υποαπέδιδαν στην Ιταλία και την Ισπανία και πήρε την έγκριση των βρετανικών αρχών για τη συγχώνευση των τοπικών δραστηριοτήτων με την Three της CK Hutchison Holdings Ltd, με στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος φορέας κινητής τηλεφωνίας στη χώρα βάσει εσόδων.
Το αδύναμο σημείο της εταιρείας παραμένει η γερμανική αγορά, η οποία αντιπροσώπευε περίπου το 38% των εσόδων της το 2024 και έχει επηρεαστεί από έναν νόμο που απαγόρευσε στους στεγαστικούς οργανισμούς να συνδυάζουν πακέτα τηλεόρασης με το ενοίκιο. Τα οργανικά έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 6,4% το τρίμηνο, κάτω από τις προσδοκίες για 5,34%.
«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάκαμψη της γερμανικής επιχείρησής μας και αρχίζουμε να βλέπουμε βελτιούμενες τάσεις στους πελάτες μας, αν και οι συνθήκες έχουν γίνει πιο δύσκολες στην αγορά κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε ο Della Valle.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- F1 Mercedes: Προβληματισμός από Αντονέλι
- Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στο after party των BAFTA με Ίθαν Χοκ και Τεγιάνα Τέιλορ
- Reuters: Το Ιράν κοντά σε συμφωνία με την Κίνα για την αγορά πυραύλων κρουζ
- Χρηματιστήριο: Δύο ταχύτητες στο ταμπλό, πτώση στις τράπεζες, πάρτι σε ΒΙΟ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, Jumbo, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και CCHB
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.