ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι έτοιμος να απαντήσει ο Καναδάς στην επιβολή δασμών του Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, μετά την διορία που δόθηκε από τις ΗΠΑ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει διορία ως το Σάββατο για να επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές από τον Καναδά και το Μεξικό. Υποστηρίζει ότι θέλει πιο αποφασιστικά μέτρα για να ανασχεθούν οι μεταναστευτικές ροές και το εμπόριο του οπιοειδούς ναρκωτικού φεντανίλ στις ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις που έκανε σε γνωμοδοτικό συμβούλιο για τις σχέσεις Καναδά-ΗΠΑ, ο Τριντό προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή.
«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε απάντηση, μια αποφασιστική, δυναμική αλλά εύλογη, άμεση απάντηση. Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά αν προχωρήσει, θα το κάνουμε» τόνισε ο Τριντό σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τριντό υπογράμμισε ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.
Το 75% των συνολικών εξαγωγών υπηρεσιών και αγαθών του Καναδά είναι προς τις ΗΠΑ και η οικονομία της χώρας θα δεχόταν ισχυρό πλήγμα από τους δασμούς του Τραμπ.
Διαβάστε επίσης
Ίμια: 29 χρόνια πριν – Το χρονικό της κρίσης
Γαλλία: Σε διαβούλευση ο γαλλικός προϋπολογισμός την επόμενη εβδομάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ενεργή Μάχη»
- Χρηματιστήριο: Χρυσή πενταετία με κέρδη 162,14% – Οι πρωταγωνιστές της ανόδου
- Πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα με προσδοκίες για τζίρο που θα ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ