ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάλυση Guardian: Ο Τραμπ διστάζει να βομβαρδίσει το Φορντό – Θέλει να τελειώσει ολοσχερώς με το πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επανεισδοχής της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Οι ΗΠΑ πρόκειται να αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ στις 22 Ιανουαρίου 2026, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΗΕ. Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση την Δευτέρα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.
Από το Λας Βέγκας, όπου συνεχίζει την περιοδεία του, ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία να κάνει μια επένδυση ύψους περίπου 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, αντί για τα 600 δισ. που δεσμεύτηκαν οι Σαουδάραβες να επενδύσουν.
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είπε στον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα ότι το βασίλειο θέλει να επενδύσει 600 δισεκ. δολάρια στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Διαβάστε επίσης:
Κλειδώνουν οι νέες μειώσεις φόρων για τη μεσαία τάξη – Ποια εισοδήματα αφορούν οι ελαφρύνσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνάντηση αντιπροσωπειών της Ελληνικής και της Τουρκικής Ακτοφυλακής στο Κουσάντασι της Τουρκίας
- «Βόμβα» στα θεμέλια των τεχνολογικών κολοσσών: Διέρρευσαν 16 δισ. κωδικοί Facebook, Apple και Google – Σε επιφυλακή το FBI
- Κορωπί: Φωτιά τώρα κοντά σε σπίτια – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν και εναέρια
- Μειώθηκαν χωρητικότητα και ποντοπόρα πλοία, αλλά αυξήθηκαν τα επιβατηγά πλοία στην ελληνική σημαία
