ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Aston Martin αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Vantage Roadster, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με την σύγχρονη μηχανική για μια updated εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου. Μετά την επανεφεύρεση του Vantage Coupe το 2024, το Roadster ενισχύει τις επιδόσεις και την πολυπλοκότητα του αδελφού του, με την ελευθερία που προσφέρει η ανοιχτή οροφή.

Κάτω από το καπό, το Vantage Roadster διαθέτει έναν κινητήρα 4L V8 twin-turbo, που αποδίδει 655 ίππους και 590 lb-ft ροπής. Αυτή η ισχύς ωθεί το κάμπριο στα 60 mph σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, που αντιστοιχεί στην τελική ταχύτητα του Coupe στα 202 mph. Η ελαφριά σχεδίαση εξασφαλίζει αύξηση βάρους μόνο κατά 60 κιλά σε σχέση με το Coupe, ενώ η κορυφαία στον κλάδο Z-αναδιπλούμενη οροφή ανοίγει ή κλείνει σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, ακόμη και σε ταχύτητες έως και 31 mph — η ταχύτερη ηλεκτρονικά αναδιπλούμενη οροφή σε σύγχρονο σπορ αυτοκίνητο μέχρι σήμερα.

Οι μηχανικοί της Aston Martin σχεδίασαν το Roadster παράλληλα με το Coupe, διατηρώντας τη δομική ακαμψία και τις δυναμικές επιδόσεις. Οι προηγμένοι προσαρμοζόμενοι αποσβεστήρες Bilstein DTX και τα ειδικά ελαστικά Michelin Pilot Sport S 5 εξασφαλίζουν χειρισμό ακριβείας, ενώ τα συστήματα ανάρτησης και πέδησης εμπνευσμένα από αγωνιστικό πνεύμα, ενισχύουν την εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε ταχύτητα.
Οπτικά, το Vantage Roadster διατηρεί τις δραματικές γραμμές του Coupe, είτε η οροφή είναι πάνω, είτε κάτω. Οι νέες επιλογές χρωμάτων (αμαξώματος και οροφής) και τα προσαρμόσιμα σχέδια προσθέτουν στην εξατομικευμένη ελκυστικότητά του. Στο εσωτερικό, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς διαθέτει οθόνη αφής Pure Black μαζί με εύχρηστα φυσικά χειριστήρια.

«Πρόκειται για ένα κάμπριο που δεν του αρέσει να κάνει συμβιβασμούς», δήλωσε ο Adrian Hallmark, Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin. «Το Vantage Roadster προσφέρει μια παγκόσμιας κλάσης, κορυφαία οδηγική εμπειρία που αναδεικνύει τη δυναμική κληρονομιά του ονόματος Vantage».
Το νέο Roadster της Vantage πρόκειται να παραδοθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Δείτε το βίντεο:











Διαβάστε επίσης
Flying Flea: Η Royal Enfield εισβάλλει στο μέλλον
Μια πολυβραβευμένη Lamborghini Miura P400 μαρσάρει ξανά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου: Πάνω από 13 εκατ. ευρώ για την προστασία του Ολύμπου
- Νίκη Κεραμέως: Από τα κρίσιμα υπουργεία και τις μεταρρυθμίσεις που την ακολουθούν στα «καβαλημένα καλάμια» και τη σκληρή «αντιπολίτευση» από τους γιους της
- Πιερρακάκης: Bήμα βήμα η νέα δυνατότητα ρύθμισης χρεών σε έως και 120 δόσεις (βίντεο)
- Τσίπρας για αλιείς: «Ερημώνουν τα χωριά στη στεριά, ερημώνουν και οι θάλασσές μας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.