ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παρά το γεγονός ότι είναι ήδη έτοιμη να περιορίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από το 2018, η ΕΚΤ, δεν θα ξεκινήσει πιθανότατα την διαδικασία, όπως αναφέρουν στο Bloomberg διάφοροι οικονομολόγοι.
H EKT πιθανότατα δεν θα… πυροβολήσει κατά τη συνάντηση του εκτελεστικού της συμβουλίου αυτή την εβδομάδα και θα περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο πριν επιβραδύνει τον ρυθμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου.
Η επιβράδυνση αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και να διαρκέσει για εννιά μήνες, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για επτά μήνες, με τις μελλοντικές μειώσεις να ανακοινώνονται βήμα – βήμα κάθε φορά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραπεζικές πηγές: Επισπεύδει η κυβέρνηση την έξοδο στις αγορές τις επόμενες 48 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταπέλτης το ΔΝΤ: Καμία χρηματοδότηση στην Ελλάδα όσο το χρέος δεν είναι βιώσιμο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαρουφάκης ξαναχτυπά: Μόλις παρουσίασα το σχέδιο παράλληλων πληρωμών μου πρότειναν να γίνω υπουργός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- MSCI Greece Standard: Καμία νέα εισαγωγή – Στις 8 οι μετοχές του δείκτη
- Αλίκη Μαρτίνου: Η τέχνη ιστορικά συνδέεται με τη φιλανθρωπία
- Η μεθανόλη στη ναυτιλία: Aπό το FuelEU και το EU ETS στη στρατηγική τοποθέτηση κεφαλαίου
- Το ράλι της 3E, το νέο deal Εξάρχου και Aktor, το big short στην Bylot και ο Τράμπ, το beef Βαρδινογιάννη – Γκάλι, τι αγοράζει ο Προκοπίου, το χωριό του Πιερρ και ο λαμπερός γάμος Δασκαλάκη – Χασιώτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.