ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αναμένουν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Fed. Οι Ευρωαγορές ευνοήθηκαν από το ότι η Wall Street άνοιξε με κέρδη την Τετάρτη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 514,43 μονάδες με άνοδο 0,15%, με τα κυριότερα χρηματιστήρια στο πράσινο και τους κλάδους σε μικτό έδαφος.
Από τις μετοχές του δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι GN Store Nord A/S (7,45%) και Renault S.A (5,21%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Neste Oyj (-4,62%) και Worldline S.A.(-4,47%).
Αναφορικά με τις μετοχές της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault έκλεισαν με άνοδο 5,21% καθώς η εταιρεία, η οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στη Nissan, διαπραγματευόταν υψηλότερα μετά τις αναφορές ότι η Nissan και η Honda εισέρχονται σε συνομιλίες για συγχώνευση.
Οι μετοχές της Nissan που είναι εισηγμένες στο Τόκιο κέρδισαν περισσότερο από 20% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ασίας την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την καλύτερη ημέρα της αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια.
Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε στο 2,6% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν την Τετάρτη, ευθυγραμμιζόμενος με τις προσδοκίες. Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται ευρέως να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του έτους την Πέμπτη.
Οι επενδυτές αναμένουν επίσης μια ενημέρωση για τη νομισματική πολιτική από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τη Fed να ενημερώνει τη νομισματική της πολιτική την Τετάρτη. Οι συναλλασσόμενοι εκτιμούν ότι η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας από την κεντρική τράπεζα είναι 95%, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch της CME Group.
Οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην Περίληψη των Οικονομικών Προβλέψεων των φορέων χάραξης πολιτικής της Fed και στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed Jerome Powell, αναζητώντας ενδείξεις για το τι μπορεί να συμβεί τους επόμενους μήνες.
Ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.199.11 μονάδες με άνοδο 0,05%, ο DAX στις 20.242,57 μονάδες με απώλειες -0,02%, ενώ ο CAC 40 στις 7.384,62 μονάδες με άνοδο 0,26%.
Ο FTSE MIB έκλεισε στις 34.400,99 μονάδες με άνοδο 0,25% ενώ ο IBEX 35 στις 11.617,90 μονάδες με άνοδο 0,26%.
Διαβάστε επίσης:
Aegean: Αγορά 29 χιλιάδων μετοχών από την Autohellas
Galaxy Cosmos Mezz: Με ποσοστό 10,4% η Hellenic Prosperity Master Fund
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.